Login

Vodniško izletniški odsek

Prednovoletno planinarjenje po Istri

Datum: 
ponedeljek, 26 December, 2022
Lokacija: 
Istra

 Vabimo vas na prednovoletno planinarjenje po Istri v ponedeljek, 26. 12. 2022. 

 

Šavrinsko gričevje                                 


Na tokratno prednovoletno planinarjenje se bomo podali v Šavrinsko gričevje, deželo Merlota in Malvazije, ki se nahaja jugovzhodno od Kopra. Sprehodili se bomo mimo idilično razgledne vasice Pomjan vse do nam znanih Marezig.

Odhod avtobusa izpred zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 07. uri s postankom pri stari vratarnici Letrike ob 07.10 uri. Nadaljujemo vožnjo do Kopra ter dalje do vasice Kampel, kjer je naše izhodišče na pohod. Podali se bomo po poti Vinka Lovrečiča, ki je lepo speljana vse do vasi Pomjan, kjer bomo imeli postanek za malico na razgledišču s pogledom na obalo in okolico.

Pot nas bo dalje vodila po gričevju vse do Marezig, kjer si bomo privoščili postanek ob vinski fontani (možnost individualne degustacije 11 eur) fotografiranje, ogled okolice ter sklenili pohod. Skupne hoje po lahki poti bo za cca 4 ure (hrana in pijača na poti iz nahrbtnika).

Po končanem pohodu sledi povratek proti domu s postankom v eni od istrskih vasic, kjer nas na turistični kmetiji čaka večerja. Poklepetali bomo o planinskih podvigih v iztekajočem letu in planom v prihajajočem. Govori se tudi o drobni pozornosti ob prihajajočem novem letu. Povratek v Novo Gorico do 20. ure.

Prispevek za izlet pri najmanj 35 udeležencih je 40 eur in vključuje: avtobusni prevoz, večerjo s pijačo, nezgodno zavarovanje ter organizacijo in vodenje izleta.

Oprema primerna letnemu času, pohodne palice ter rezervna obutev.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (20 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno četrtka, 22. decembra, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE LETRIKA, zato je število udeležencev omejeno.V slučaju napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan.

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič. Dodatne info na 051 814 912 (Darko)

Razgled s Pomjana

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije