Login

Vodniško izletniški odsek

Prednovoletno planinarjenje po Istri

Planinska druščina se je na praznični dan, 26. 12. 2022 zbrala v Novi Gorici, kjer je naš skoraj že stalni šofer avtobusa, ''Avtobusni prevozi  Stopar'' pobral prvo skupino pohodnikov. Pridružili so se nam tudi že stalni udeleženci pohodov ŠD Mahle Letrika pod vodstvom Silvane. Na poti pa smo vstopili še člani iz Ljubljanskega okrožja. Tako smo se 51 članska ekipa odpeljali proti Šavrinskemu gričevju.

Planinska vodnika Darko in Maja sva dolgo kolono dobrovoljno razpoloženih pohodnikov vodila po planinski poti Vinka Lovrečiča iz vasi Kampel na Pomjan. Vreme nam ni bilo naklonjeno. Objela nas je megla in kmalu smo se tudi skrili pod dežnike. Na razgledišču v Pomjanu smo imeli postanek.  Razgled je bil precej po spominu. Ob malici nas je počastila slavljenka Alenka.  Iz Pomjana do Marezig smo si po cesti uspeli očistiti blatne čevlje. Nekaj časa smo se zadržali pri vinski fontani v Marezigah, degustirali, se fotografirali, potem pa se zapeljali na kmečki turizem na kosilo. Kadar šofer Stojan s seboj pripelje ta velik zvočnik, se ve, da se ''kosilo'' zavleče malo dlje. Odplesali smo še zadnji ples in se odpeljali domov.

Da si pričarate razgled ob lepem vremenu, pa na uvodni sliki.

Zapisala: Maja Kajzer

Foto v galeriji: Silvana Pelicon, Darko Božič, Maja Kajzer

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47