Login

Splošno

Predstavitev knjige Viki Grošelj: Najvišji vrhovi celin

Datum: 
četrtek, 4 April, 2019

četrtek, 4. aprila 2019, ob 18. uri

pri klavirjuViki Grošelj bo v Goriški knjižnici predstavil svojo knjigo Najvišji vrhovi celin, v kateri pripoveduje o vzponu na najvišje vrhove vseh sedmih celin: Everest, Aconcagua, Denali, Kilimandžaro, Elbrus, Vinson in Kosciuszko.

Viki Grošelj je športni pedagog, vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in gorski vodnik. Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v izvenevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove desetih od štirinajstih najvišjih vrhov našega planeta. Je prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin.

"Preplezati najvišje vrhove vseh sedmih celin našega planeta, je veličasten izziv za vse, ki jim je pustolovščina pomemben del življenja. Če mu prištejemo še razkošnost razlik med posameznimi vrhovi in pokrajinami – celinami, bi na Zemlji težko našli bolj barvit in zanimiv gorniški cilj."

(Vir: Viki Grošelj, Najvišji vrhovi celin, platnica knjige)

 

 

Prijazno vabljeni!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije