Splošno

Priporočamo v branje: Aconcagua – 40 let kasneje (avtor: Peter Podgornik)

Ob štirideseti obletnici "Prve primorske alpinistične odprave", katere člani so bili tudi štirje takratni člani alpinističnega odseka Planinskega društva Nova Gorica (Pavel in Peter Podgornik, Tamara Likar in dr. Jože Andlovic), je Peter Podgornik na spletni strani gore-ljudje.si opisal in s čudovitimi fotografijami opremil njihovo zgodbo osvajanja Aconcague. Priporočamo v branje in prilagamo povezavo TUKAJ.

Vir: gore-ljudje.si

Fotografija: 1. primorska alpinistična odprava - Aconcagua 1982 Prva primorska alpinistična odprava v Ande (Pavel in Peter Podgornik, Tamara Likar, Jože Andlovic). Tamara se kot prva ženska povzpne na Aconcaguo preko vzhodne stene po Poljski smeri. Prvenstveni vzpon čez južni steber J vrha Aconcague. (arhiv Peter Podgornik)