Splošno

Prostovoljna delovna akcija markacistov na Krnu 13. 8. 2021

V petek, 13. 8. 2021 ob 5.00 smo se markacisti: Albert, Vasja, Franko in jaz odpeljali do Zaslapa. Ob 6.30 smo se podali proti Gomiščkovemu zavetišču na Krnu, kjer smo spili jutranjo kavo in nekaj pojedli. S šprajci, zajlo, cevjo za štango in krampom smo se odpravili na škrbino.

Odstranili smo polomljeno prejšnjo cev, izkopali novo luknjo, zabili šprajce iz betonskega železa in zategnili zajlo na tri strani. Medtem smo šli še po betonsko mešanico v kočo, mešali beton in betonirali. Sočasno na razpotju za pod Batognico smo odstranli staro cev (preveč zvita, zato poravnanje cevi s sedla).

Ja, tudi malica je bila potrebna. Malo smo popravili suhi zid pri razpotju pod sedlom, zabili šprajc v razpoko skale nad cevjo. Dostavili smo še eno vrečo betonske mešanice, zategnili zajlo, betonirali. Pripravili smo še preusmeritev izletnikov od zajle na sedlu s suhim zidkom.

Sledilo je spravilo ostankov in odnos 'cepinčka' (krampa) v kočo. Spustili smo se še do Zaslapa, kjer smo pretegnili že malo utrujena stopala.

Popisal: Marjan Vidmar

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58