Login

Splošno

PZS: Higienska priporočila za obiskovalce planinskih koč

Na spletni strani PZS so objavili naslednji članek. Gre za priporočila ob obisku planinskih postojank.S preklicem epidemije je preklicanih več omejitev, ki so veljale tudi za planinske koče. Dovoljeno je prenočevanje in strežba v notranjih prostorih koč, še vedno pa je potrebno upoštevati splošna navodila za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je konec maja sprejel in objavil spremenjena Higienska priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Na tem mestu povzemamo nekaj ključnih priporočil oz. ukrepov, vendar svetujemo, da si pred obiskov koče priporočila preberete in v največji možni meri tudi upoštevate.

Priporočila za goste planinskih koč:

  • Ob prihodu v kočo si naj razkužijo roke.
  • Zagotavljajo naj zadostno medosebno razdaljo, še posebno v notranjosti koč.
  • Priporočljiva je uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela v koči (pri prihodu in odhodu od mize, pri uporabi sanitarij).
  • Omejuje naj se številčna omizja. Med osebami za isto mizo naj bo zadostna medosebna razdalja, razen v primeru družinskih članov / članov istega gospodinjstva.
  • Dosledno skrbite za higieno rok. Roke umivajte z milom in vodo ali jih razkužite s primernim razkužilom in sicer po dotikanju katerih koli površin ali predmetov. Priporočamo uporabo lastnih razkužil ali alkoholnih dezinfekcijskih robčkov.

 

Omejitve pri prenočevanju v planinskih kočah:

  • V sobah z več posteljami so lahko nameščeni le gosti iz istega gospodinjstva ali gosti, ki potujejo skupaj in so že sicer v tesnem stiku (npr. skupina na društvenem izletu, skupina prijateljev na skupni turi.
  • Za zagotovitev prostega ležišča naj gosti predhodno poskrbijo za rezervacijo, saj se kapacitete zaradi ukrepov zapolnijo hitreje kot sicer.


PDF Priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2

POMEMBNO:
 zapisano in splošni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 veljajo, ne glede na preklic splošne epidemije!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

6 September, 2020 - 11:19
4 September, 2020 - 17:17
4 September, 2020 - 16:46