Splošno

PZS: Po planinski navdih na sejem Alpe-Adria 2024 od 31. 1. - 3. 2. 2024

Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 31. januarja do 3. februarja 2024. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste tudi letos počutili kot v planinski koči, predstavljajo se še gorski reševalci in Slovenski planinski muzej. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 7 €. Sejem Alpe-Adria je osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem, pomemben del katerega je tudi planinstvo. Planinsko prizorišče najdete v preddverju Marmorne dvorane.

Na sejmišču bo plezalni stolp PZS, na katerem bo predstavitev reševanja in možnost plezanja pod budnim očesom gorskih reševalcev. Na sejemskem prostoru PZS bo možnost nakupa planinskih vodnikov, zemljevidov in leposlovja iz Planinske založbe s posebnim popustom. Vsak dan se bodo predstavljale planinske koče z različnih koncev Slovenije, gorniški vasi Jezersko in Luče ter Slovenski planinski muzej.

Na sejmu se predstavljajo tudi planinske koče. Naše bodo na sejmu 1. 2. 2024.

Sejem Alpe-Adria je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprt od 31. januarja do 2. februarja med 10. in 19. uro3. februarja pa med 10. in 18. uro.

Člani PZS imate poseben popust pri nakupu vstopnic. Cena vstopnice za odrasle obiskovalce je 9 €, za člane PZS pa le 7 €. Za izkazovanje članstva prinesite s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Vsak obiskovalec ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog oz. revijo Oddih s predstavljenimi razstavljavci, v kateri boste našli tudi vrsto planinskih vsebin.

Planinska zveza Slovenije, Slovenska turistična organizacija in Slovenia Outdoor v okviru sejma Alpe-Adria organizirajo posvet in delavnice Izzivi turizma na področju varnosti v gorah - v četrtek, 1. februarja 2024, v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Posvet Odgovorno v gore: okrepljeno partnerstvo za izboljšanje varnosti v slovenskih gorah bo ob 10.30, sledijo delavnice o gorniških nesrečah in preventivi, planinski infrastrukturi, uporabi aplikacij in vodenju v gorah.

četrtek, 1. febuarja, ob 18.00 bo PZS na alpinistično-plezalnem večeru v dvorani Urška podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2023. Podelili bomo tudi priznanje za življenjsko delo v alpinizmu, ki ga letos prejme Kazimir Drašlar - Mikec. Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi s Festivala gorniškega filma, pred njo, ob 17.00, pa bo alpinistično predavanje Anje Petek, prav tako v dvorani Urška.

Toplo vabljeni, da nas obiščete!

Nekaj utrinkov z našega pulta pa tukaj.

VIR: stran PZS