Login

Splošno

PZS: Sejem Alpe-Adria 2023 tudi s planinsko vsebino in 17. Festival gorniškega filma

Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 15. do 18. februarja 2023. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste tudi letos počutili kot v planinski koči in gorniški vasi. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 6 evrov.

Sejem Alpe-Adria je osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem, pomemben del katerega je tudi planinstvo.

Na sejmišču bo plezalni stolp PZS, na katerem bo predstavitev reševanja in možnost plezanja pod budnim očesom gorskih reševalcev. Na sejemskem prostoru PZS bo možnost nakupa planinskih vodnikov, zemljevidov in leposlovja iz Planinske založbe s posebnim popustom. Vsak dan se bodo predstavljale planinske koče z različnih koncev Slovenije. V petek, 17. 2. 2023 se bodo predstavili tudi naše koče.
Sejem Alpe-Adria je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprt od 15. do 17. februarja med 10. in 19. uro18. februarja pa med 10. in 18. uroČlani PZS imate poseben popust pri nakupu vstopnic. Cena vstopnice za odrasle obiskovalce je 8 €, za člane PZS pa le 6 €. Za izkazovanje članstva prinesite s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Vsak obiskovalec ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog oz. revijo Oddih s predstavljenimi razstavljavci, v kateri boste našli tudi vrsto planinskih vsebin.
Več in vir: stran PZS

17. Festival gorniškega filma, ki bo med 13. in 18. februarjem v Cankarjevem domu v Ljubljani, Mestnem kinu Domžale, Linhartovi dvorani v Radovljici in Mestnem kinu Metropol v Celju, tudi letos prinaša najnovejšo svetovno gorniško filmsko produkcijo. Ljubitelje gora čaka 29 filmov, štiri predavanja in en tematski pogovor.

Več in vir: stran PZS

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije