Login

Vodniško izletniški odsek

Snežnik - SLAVNIK

Vodniki Planinskega društva Nova Gorica smo se za leto 2018 odločili začeti kar z 2. januarjem. V program smo dali Snežnik. Zanimiv vrh za letne in zimske vzpone, a nemalokrat pozimi tudi zahteven in nevaren. Do jutra pred odhodom nismo natanko vedeli, da se za Snežnik ne bo izšlo. Vreme je bilo zelo nenaklonjeno. Na novega leta dan je popoldan začelo zelo snežiti tako, da so nam na Sviščakih zjutraj pred odhodom povedali, da cestne razmere niso primerne za avtobus. Bili smo kar malo razočarani, predvsem tisti, ki so prinesli s seboj tudi popolno zimsko opremo.

Skupino, nekaj čez 20 planincev, smo zapeljali naproti Slavniku, ki je prav tako imel dobrih 10 cm novega snega. Startali smo v Skadanščini, majhni vasici, severno za Slavnikom. Le uro in pol je bilo potrebno slediti Toniju, ki je poganjal kolono vse do vrha. V zgornjem delu smo imeli prelepe poglede na okolico in zasneženo pokrajino. Kar vabilo je k fotografiranju in dolgih pogledih na širno okolico. Na vrhu smo zagledali še morje in daleč za njim verigo italijanskih vrhov. Na naši strani je bilo videti vse kar je možno. Kazal se nam je tudi Snežnik z bogato zasneženim vrhom. Po malici v koči smo se odpravili proti Prešnici, kjer nas je čakal avtobus. Prijazen voznik je poskrbel za dobrodošlico in prijetno vzdušje. Za začetek leta ni bila naporna tura, vsekakor pa dovolj, da smo se razgibali in naužili zimske idile.

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Lidija Vončina

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00