Login

Vodniško izletniški odsek

Spoznavanje dežele Kočevske (21. 5. - 22. 5. 2021)

Za planirani vikend pohod po Kočevskem, se z »vremenarji« nikakor nismo mogli dogovoriti, zato smo popustili in prestavili izlet. Udeleženci PD Nova Gorica, skupaj s ŠD Mahle Letrika smo zato že v petek sedli na avtobus, ki nas je najprej  zapeljal na jutranjo kavico in nato prav na vrh prelaza Strma Reber, kjer smo začeli naš prvi pohod. Po robu Borovške gore smo za lep razgled skočili na brezpotni vrh Luknja, nato pa mimo Firstovega Repa vse do prepadne Loške stene. Podarjen nam je bil lep dan, čudoviti razgledi in cvetoča narava. Po počitku smo nadaljevali do najvišjega vrha Borovške gore, Cerk ter do roba pragozda Krokar. Po gozdnih stezicah, po zeleni čemaževi odeji, smo pohod zaključevali proti dolini, kjer so že hladili osvežilno pijačo.  Spotoma proti prenočišču smo se zapeljali do Kočevske Reke in se ob vodi sprehodili po Orlovi poti. Okrepčilna večerja nam je dobro teknila.

Sobotno jutro smo po okusnim zajtrku zopet obuli pohodne čevlje in krenili na ogrevanje v klanec. Z Mestnega vrha smo se razgledali po Kočevju, na Požganem hribu ugotovili, da sploh ni požgan, si ogledali ruševine gradu Fridrihštajn, nadaljevali do razgledišča pri Livoldskem vrhu in pritisnili štampiljko na kartončku še na zadnjem vrhu Trimčkove poti, Livoldskem vrhu. Peš smo se odpravili v dolino, kjer nas je že čakal avtobus. Zapeljali smo se do bližnjih Željnskih jam in si jih ogledali. Za zaključek izleta smo se namesto Kočevskega, zapeljali do idiličnega Bloškega jezera. Popolne idile nam ni hotel nuditi, ker je postalo hladno in se je nebo že začelo pripravljati k spuščanju kapljic. Zadovoljni smo odšli domov.

Zapisala: Maja Kajzer

Fotografije v galeriji: Silvana Pelicon, Maja Kajzer

Foto pa tukaj. 

Oznake: 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Junij, 2021 - 10:05
26 Maj, 2021 - 12:15
28 April, 2021 - 16:26