Login

Vodniško izletniški odsek

SPREHOD PO OSEBNI IZKAZNICI - Poročilo

Pa smo šli!  Z najboljšim šoferjem, s ta velikim avtobusom  prav do vrha, do razpotja,katerega izohipse na zemljevidu se nahajajo na desnem robu naše osebne izkaznice.                                                 

61 članska skupina pohodnikov,skupaj z vodnikoma Majo in Darkom, lokalno spremljevalko Majo ter  šoferjem si  je najprej ogledala romarsko cerkev z okolico. Zasavska Sveta gora se je v lepem sončnem dnevu pokazala v vsej svoji lepoti. Edino planinski dom je bil žal zaprt. 

Od tam smo  v dolgi koloni začeli pohod. Najprej za spremembo navzdol po markirani poti,  potem pa po neoznačenih stezicah čez prav vse vrhove, ki smo jih lahko dosegli na poti proti naslednjemu hribu s cerkvijo. Kot že imena Ostri , Špičasti…  povedo, smo naredili kar nekaj sicer kratkih, a strmih vzponov in spustov. S Kuklje smo pokukali v Vače, ob poti smo pozdravili Sv.Križ na Slemšku,  nekoliko več pozornosti smo namenili ogledu  vaške situle, prebrali zanimivosti na tablah Arheološke poti, bili v Vačah  na »leteči okrepčevalnici« hvaležni  za ohlajeno prvo pomoč, pogledali Fosilno obalo in nato točno v geometričnem središču Slovenije naredili skupinsko fotografijo. Prav do levega roba osebne izkaznice še čisto malo manjka, do tja nismo sprehodili. Z  okusnim toplim obrokom smo naše druženje zaključili in se odpeljali domov.

Zapisala: Maja Kajzer

Foto v galeriji: Nadja Grebenjak, Darko Božič, Maja Kajzer

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37