Login

Iz izletov vodniško-izletniškega odseka

Tridnevni izlet v Novi Sad in Fruško goro

46 članov planinskega društva Nova Gorica, štirje člani PD Ajdovščina ter dve članici PD Železničar iz Ljubljane smo se v petek, 7. maja podali na tridnevni izlet v Novi Sad in Fruško goro.

Kljub slabi vremenski napovedi, se le ta ni uresničila, tako da smo vse tri dneve preživeli nadvse lepo. Ogledali smo si Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo, zapluli po Donavi, si ogledali muzej čebelarstva ter degustirali najboljša Fruškogorska vina.

Največje doživetje pa je bila udeležba na 33. tradicionalnem Fruškogorskem maratonu, ki je tudi letos privabil veliko število udeležencev iz vseh bivših Jugoslovanskih republik pa tudi ostale Evrope. Večina se nas je udeležila »pripravniškega» maratona na 18km, pet najbolj »zagnanih« pa proge na 33km.

Na koncu vse lepo, veliko druženja z domačini ter domačimi planinci, ki so se zelo potrudili za naše dobro počutje. Seveda še enkrat zahvala našemu lokalnemu vodiču Jocotu, ki nam je v dobri slovenščini povedal marsikaj zanimivega. Izlet sva vodila Darko in Lidija.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

30 Januar, 2020 - 15:44
14 Januar, 2020 - 16:19