Login

Splošno

Utrinki iz 75. občnega zbora društva

V petek, 15. 3. 2024 ob 18. uri je v prostorih gledališke dvorane v Novi Gorici potekal 75. občni zbor Planinskega društva Nova Gorica. Predsednica Lidija Vončina je uradno otvorila občni zbor s pozdravom namenjenim vsem prisotnim članom društva, častnima članoma društva Rajku Slokarju in Florjanu Hvali ter ostalim gostom iz sosednjih društev. Povedala je, da letos društvo praznuje 75 let delovanja in 40. obletnico odprtja Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Jubileja bosta primerno obeležena v začetku septembra pri Planinskem domu pri Krnskih jezerih.

Zaradi ugotavljanja sklepčnosti se je zbor pričel s kulturnim programom. Verifikacijsko komisijo v sestavi: Nevenka Bremec, Zoran Trojer in Albert Furlan je prosila, da med kulturnim programom ugotovi sklepčnost zbora. Sledil je kulturnim program v organizaciji Slave Katerine Murovec, ki je program povezovala in tudi recitirala pesmi člana Borisa Kosovela. Oblikovali so ga še Vokalna skupina Lijak 1883 – Vogrsko in harmonikarice Anika Vončina. Prisotni so nastopajoče nagradili z aplavzom.

Predsednica se je zahvalila nastopajočim in Slavi Katerini Murovec za njeno angažiranost in trud. Sledilo je poročilo verifikacijske komisije, ki je ugotovila, da je zbor sklepčen.

Predsednica je predlagala imenovanje delovnega predsedstva v sestavi Andrej Orel kot delovni predsednik in članic Nike Horvat in Anje Brus Cigoj. Za overiteljici zapisnika sta bili predlagani Sonja Piršič in Slava Katerina Murovec ter za zapisnikarico Tina Mavrič. Občni zbor je z glasovanjem soglasno potrdil predlagane člane organov zbora. Delovni predsednik se je zahvalil za zaupanje in pozdravil vse prisotne. Po potrditvi dnevnega reda in javnega načina glasovanja so sledila poročila za leto 2023 in plani za leto 2024 v besedi in projekciji fotografij.

Predsednica društva Lidija Vončina je podala vsebinsko in finančno poročilo društva za leto 2023 ter plan društva 2024. V prvem delu je prebrala poročilo podpredsednika Darka Božiča, ki je vodil društvo od odstopa takratne predsednice Franke Zega do njene izvolitve. Nato je podala še ostala poročila in plan. Člane je pozvala k sodelovanju pri delovanju društva in jih še enkrat spomnila na pomembna jubileja društva.

Sledila so poročila in plani gospodarskega odseka, mladinskega odseka, vodniško izletniški odseka, markacijskega odseka, alpinistični odseka in odsek za varstva gorske narave. Sonja Piršič je podal poročilo o delu častnega razsodišče, Silvana Pelicon pa poročilo nadzornega odbora.

Sledil je sprejem poročil in planov. Delovni predsednik se je zahvalil predsednici društva in vsem, ki so delali na posameznih področjih. Nato je pozval k besedi prisotne goste.

Pozdrave in dobre želje so izrazili predsednik PD Valentina Staniča Kanal Luka Jurca, Tomaž Velikonja iz PD Ajdovščina, predstavnica iz PD Brda, Alenka Zgaga iz PD Podbrdo in predsednica PD Tolmin Milena Brešan. Vsi so povabili na svoje tradicionalne pohode in aktivnosti.

Sledila je podelitev priznanj. Obrazložitve je podala predsednica komisije za priznanja Slava Katerina Murovec. Društvena priznanja je podeljevala predsednica Lidija Vončina. Društveno priznanje so prejeli: Rok Furlan, Tomaž Skok, Boris Kosovel, Nada Pisk in Silvana Pelicon. Posebno društveno priznanje so prejeli: Tina Mavrič, Cvetko Dominko, Zoran Trojer in odsotna Maja Kajzer in Darko Božič. Srebrni znak društva sta prejeli Anja Brus Cigoj in Sonja Piršič. Zlati znak društva so prejeli Zoran Breščak, Igor Breščak in odsotna Modrijan Urška. Za dolgoletno zvestobo društvu sta priznanje prejela Aldo Šuligoj in odsotni Franc Modrijan.

Sledila je podelitev priznanja Planinske zveze Slovenije, ki jih je podelil predsednik MDO PD Posočja Dušan Plesničar. Bronasti častni znak PZS je prejel Andrej Orel. Srebrni častni znak PZS je prejel odsotni Igor Kleč, zlati častni znak PZS pa prav tako odsotni Anton Harej.

Toni Gleščič je podelil še znak za prehojeno Slovensko planinsko pot, ki ga je prejela Klavdija Kralj in znak za prehojeno Razširjeno Slovensko planinsko pot, ki sta ga prejela Klavdija Kralj in Jože Orel.

Delovni predsednik se je z minuto molka spomnil na vse člane, planinske prijatelje, ki so se poslovili od nas še posebej na Egona Eferla, ki je veliko pomagal mladinskemu odseku in Tomaža Cingerle, ki je bil aktiven v alpinističnem odseku.

Delovni predsednik se je vsem zahvalil za udeležbo in zaželel vsem varno hojo v gorah. Prisotne je povabil na druženje v preddverju. Uradni del občnega zbora je bil zaključen ob 20. uri.


Nekaj foto utrinkov pa si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Tina Mavrič

Fotografije: Matej Mavrič

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37