Login

Splošno

Vabljeni na predavanje Karla Bizjaka: Križem kražem po BIH z avtodomom in s kolesom

Vabimo vas na zadnje predavanje v sklopu zimskih predavanj, ki jih organizira naše društvo. Karlo Bizjak nas bo z besedo in fotografijami "popeljal" križem kražem po Bosni in Hercegovini z avtodomom in s kolesi. Lepo vabljeni v sredo, 15. februarja ob 17. uri dvorano Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici.

 

      

Karlo Bizjak pravi:

"Potovanja po bivši domovini so vedno znova privlačna. Po BIH sem že večkrat potoval po končani vojni v različni letnih časih in po vseh treh pokrajinah. Zadnjič sem lani kolesaril po severo zahodnem delu po narodnem parku reke Une in Srbski krajini. Povsod sem bil lepo sprejet, srečal veliko ljudi in večina ima neke povezave s Slovenijo, če ne drugega je nostalgija na stare čase. Se je pa veliko spremenilo predvsem to, da se čuti velika razdvojenost. Ljudje so popredalčkani na območja pripadnosti in pod vplivom vere. Mesta so se povečala in moderno uredila, podeželje je skoraj prazno. Še vedno je veliko porušeni vasi in hiš. V zraku se čuti neka negotova napetost. Za turiste je veliko naravnih zanimivosti in lepa narava s še vedno preprostim življenjem, prijaznimi ljudmi in dobro hrano." 

   

Lepo vabljeni na predavanje. Obvestite vse, ki bi jih ta tematika zanimala. Se vidimo v knjižnici!

 

 predavanje_karlo_bizjak_15._2._2023.pdf

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije