Velik odziv na brezplačni izlet za člane društva

Zdaj že tradicionalni, 2. brezplačni pohod za člane Planinskega društva Nova Gorica je bil razpisan  lokacijsko dokaj blizu a vendar smo ugotovili, da imamo tudi v domačih konci  še mnogo  neznanih poti.

Zbrali smo se na izhodišču  v Braniku, kjer so nas stalni člani pogostili s sladkimi dobrotami, posebej pa slavljenec Dušan. Vodnik Darko na čelu 67 članske kolone in vodnica Maja na repu kolone, smo zagrizli v breg proti idilični vasici Pedrovo.  Medtem, ko se prestolnica skriva pod debelo snežno odejo, smo mi hodili v skoraj pomladanskem vzdušju. Od vasi smo nadaljevali do ostankov cerkve sv. Katarine, kjer smo pozvonili na zvon želja, nato pa spust v sedlo in se po še enem strmem bregu serpentinasto povzpeli višje, mimo koče vse do vrha Trstelja.  Po obvezni skupinski fotografiji z zavidljivo kuliso gora v ozadju smo se vrnili do Stjenkove koče na Trstelju. Ljudje so pred nami hiteli v kočo na kosilo, da ne bi vsega zmanjkalo, ko mi pridemo tja.  Najemnik naše društvene koče, gospod Boštjan nam je pripravil zelo okusen topel obrok. S Trstelja smo nadaljevali naprej, s spustom po zasneženih stezicah in travniku  in nato seveda  po kopnih stezah,  vse do naselja Potok pri Dornberku, kjer smo zaključili pohod. Organiziran je bil še prevoz šoferjev do izhodišča po avtomobile.

Zapisala : Maja Kajzer

Foto v galeriji : Nadja Grebenjak, Sonja Starc, Darko Božič, Maja Kajzer, Silvana Pelicon