Login

Društvo

Vikenda varnega gorništva v zimskih razmerah Krnska jezera 2023

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vas vabi na vikend varnega gorništva v zimskih razmerah Krnska jezera 2023, ki bo potekal od 24. 2. do 26. 2. 2023 v Planinskem domu pri Krnskih jezerih. Podroben program pa v nadaljevanju.

Program vikenda varnega gorništva v zimskih razmerah Krnska jezera 2023

Vikend varnega gorništva je primeren tako za turne smučarje kot za pohodnike. Tudi izkušenost ni pogoj, saj bomo program prilagajali nivoju znanja udeležencev. Ture in delavnice bodo vodili vodniki PZS in alpinisti. Primerno je za odrasle in otroke stare nad 16. let (s soglasjem staršev/skrbnikov).

Zbrali se bomo v petek, 24. 2. 2023 do 16h v Lepeni in do večerje opravili turo do Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Po večerji bomo spoznavali opremo in opravo za zimske ture, po 21h pa se posvetili družabnosti.

soboto, 25. 2. 2023 bomo po zajtrku imeli po skupinah turo proti Batognici med potjo pa delavnice na terenu, kjer se bomo spoznali z ureditvijo varovališča, varovanjem, gibanjem v vseh razmerah in smereh (dereze, palice…) in vadili zaustavljanje zdrsa s cepinom, skratka spoznali napredovanje in gibanje na zasneženih in ledenih pobočjih.

Tudi popoldne bomo nadaljevali z delavnicami. Spoznavali bomo specifike snega, naredili prerez snega, preizkus trdnosti snežne odeje, bivak, vadili uporabo lavinske žolne ter sonde.

Zvečer se bomo pogovorili o nevarnosti v zasneženih gorah, specifikah zimskega gorništva, varovanje pred plazovi…

nedeljo, 26. 2. 2023 se bomo razdelili v skupine in se okoli 8h podali vsak na svojo turo v okoliške gore. Ena od skupin bo po potrebi tudi turno smuška. Turo bomo zaključili s kosilom ob 14h, potem pa sestopili nazaj v Lepeno in se poslovili. 

 

Oprema:

Od udeležencev pričakujemo: zdravje, veselje in ustrezno opremo za visokogorje z dodatki za zimo (čelna svetilka, topla oblačila, rokavice, kapa, gamaše, cepin, dereze, sončna očala…) Za tiste, ki pridete s smučmi, je obvezen lavinski trojček, kamor spadajo sonda, lopata in lavinska žolna, za ostale pa je seveda zaželen. Obvezno plačana članarina PZS za leto 2023.

 

Tečaj vključuje:

- organizacijo tečaja, spremstvo, vodene vaje na terenu in teoretični del

- bivanje in prehrana v koči

 

Prispevek na osebo 150 eur.

Prijave s plačanim prispevkom sprejemamo do torka, 14. 2. 2023 oziroma do zapolnitve mest na sedežu društva v času uradnih ur torek in četrtek od 15. do 18. ure. Prispevek lahko poravnate tudi na TRR PD Nova Gorica: SI 56 0400 1004 6570 756 odprt pri NKBM d.d. s Pripisom: »Ime, Priimek, Krnska jezera 2023«. 

*Pridržujemo si pravico do ustreznih sprememb ali prilagoditev programa v primeru slabega vremena ali drugih okoliščin. Potek ture lahko vodnik prilagodi glede na razmere na terenu, stanje udeležencev ali druge nepričakovane okoliščine.

 

Lepo vabljeni! 

                                                                                                  Vodja tabora:

                                                                                                     Igor Kleč

Sporočamo, da bo Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt od petka, 24. 2. do nedelje, 26. 2. 2023 in dosegljiv na telefonu 05 82 80 300.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41