Vitovska krožna pot 2018

Približno 200 pohodnikov se je v nedeljo  4.11. 2018 pognalo s prireditvenega prostora v Vitovljah na 20.ljubilejni pohod po Vitovski krožni poti.

Pot, ki najprej vodi mimo Vitovske cerkve in naprej proti Skoznemu se na vrhu Trnovskega hriba obrne proti Kopitniku. Tam je pohodnike pričakal čaj in pecivo.

Redki pohodniki so se tu odločili za celotno Vitovsko krožno pot in jo mahnili proti Sekulaku; večina pa je izbrala označeno krajšo pot in se s Kopitnika odpravila po klancu navzdol in se nato mimo sv.Lucije in Vitovskega jezerca podala na cilj.

Nebo nas je po dolgih letih spet nagradilo s soncem in utrujenost pohodnikov  je splahnela ob okusni joti s klobaso in kozarčku vina. Po obrazih sodeč so bili udeleženci  pohoda zadovoljni.

Ob zaključku je bilo povedano nekaj besed o prehojeni dvajsetletni pohodni poti in izrečene zahvale in priznanja vsem, ki so karkoli in kakorkoli prispevali in pomagali pri organizaciji in realizaciji pohodov. Svoj delež so k prijetnemu in veselemu vzdušju dodali še Janko na orglice, Simon s svojim gromkim vokalom in mlada Urška s harmoniko.

Fotografije si lahko ogledate tukaj: https://planinsko-drustvo-ng.si/vitovska-kro%C5%BEna-pot-2018

SM