Login

Planinske skupine

Vitovska krožna pot

Datum: 
nedelja, 5 November, 2017
Lokacija: 
Vitovlje

Planinska skupina Šempas pri Planinskem društvu Nova Gorica, organizira v nedeljo, 5. novembra, 19. tradicionalni pohod po Vitovski krožni poti. Pohod se začne ob 9. uri v vasi Vitovlje (460 m). Do tu lahko pridemo z osebnim vozilom ali avtobusom po asfaltirani cesti ali peš. Z glavne ceste oz. iz Šempasa ali Oseka (avtobusna postaja) je pešpoti za slabo uro.

Pohodna pot se v začetku dviga najprej do Marijinega svetišča (605 m), ki bo ta dan odprto, nato pa nadaljujemo po južnem in zelo razglednem ostenju trnovskega gozda do Kopitnika, kjer pohodniki dobijo čaj. Kopitnik je tudi najvišja točka pohoda (929 m). Od tu dalje je le še nekaj ravninske hoje proti Krnici, nato pa se pot začne spuščati do razgledne točke Sekulak in navzdol čez Lipovco in po Napoleonovi cesti, mimo sv. Lucije in Vitovskega jezerca.

Pohod se zaključi v vasi Vitovlje ob 13. uri po približno 3,30 do 4,00 urah hoje, kjer na prireditvenem prostoru pohodnike čaka jota. Za pet opravljenih pohodov prejmejo pohodniki simbolične medalje, za deset pa pisna priznanja. Simbolične nagrade prejmejo tudi najstarejši in najmlajši udeleženci.

Pot ni zahtevna in pohodniki bodo poplačani s prekrasnim razgledom.

Več informacij na telefonski številki 041 774 249.

Vljudno vabljeni!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00