Vodniški izlet ob 30-letnici odseka

Celo leto 2021 smo odlašali z izvedbo izleta za vodnike. Želeli smo si ga, a do organizacije ni prišlo. Že je kazalo, da ne bo nič, ko je Darko predlagal, da bi pa šli nekam v Sloveniji. Pogovoril se je z vodnico Majo, ki je zelo hitro prišla k stvari. Planirala je pohod na Šmarno goro po ferati in ogled nekaterih zanimivosti ob poti. A, to je bilo tik pred zdajci neizvedljivo, saj je padlo preveč dežja. Pot je bila zelo blatna in zdrsna, ferata prav tako mokra in neprimerna. Z Darkom sta predlagala novo varianto – Veliko planino.

Sprememba se je zelo dobro obnesla. V soboto, 4.12. se nas je iz Nove Gorice odpeljalo sedem vodnikov do Vodic, kjer so se nam pridružili še štirje člani odseka. Skupaj smo se zapeljali do Kranjskega Raka in nato v idilični naravi, z obilico novozapadlega snega, začeli s hojo. Nekaj jih je uživalo v celcu s turnimi smučmi. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Nismo potrebovali niti derez, niti krpljev. Pot je zelo obljudena, tako je bila že na začetku dobro nadelana gaz. Šli smo do Domžalskega doma in naprej do kapelice. Na vrhu nam je malce ponagajala megla, saj nismo imeli ravno veliko razgleda, pa tudi veter ni prizanašal. Glede na velik obisk v koči, smo imeli srečo, ko nam je prijazno osebje pripravilo dodaten prostor, kjer smo sami v miru pomalicali. Vzdušje vseh je bilo super. Ugotavljali smo, da bi morali imeti večkrat skupne pohode, saj bi tako utrdili odnose v odseku. Po spustu do vozil smo se zapeljali v Ljubljano, kjer se nam je v gostilni prilegla dobra hrana. Nekaj smo rekli na račun dela v odseku in predvsem smo se zelo lepo imeli. Obljubili smo si, da bomo večkrat pripravili skupne pohode in ne bomo čakali okroglih obletnic. Naša častna članica odseka Nada je bila vsem za vzor kako se hodi v zrelih letih. Bravo Nada!

Društvu se zahvaljujemo za vso finančno podporo, Maji in Darku pa za natančno dodelan načrt, vso skrb in trud pri organizaciji.

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Lidija Vončina

18 Marec, 2024 - 19:08