Login

Vodniško izletniški odsek

Zimska tura na Kotovo sedlo

V nedeljo, 3. marca se je izvedel zimska tura na Kotovo sedlo. Do izhodišča v Planici smo se iz Solkana preko Predela pripeljali z osebnim avtomobilom. Peš smo šli po zasneženi poti do koče v Tamarju, kjer je bila kratka pavza. Pri koči smo si nadeli krplje, da ne bi uničevali narejeno smučino. Nadaljevali smo skozi Mali kot (pred nami je bilo 10 turno smučarjev) do vstopa v Jalovčev ozebnik, kjer smo izbrali zgornjo snežno pot in se povzpeli prvo do balvana pod Kotovim sedlo, kjer smo v zavetrju pomalicali in imeli čudovit pogled na sosednje gore. Po dobri pavzi smo udarili še zadnjih 200 višinskih metrov do roba Kotovega sedla in pogledali v dolino Koritnice.

Na vrhu smo si vzeli čas za kratko malico in fotografiranje. Sestop se je pričel v smeri prihoda, s tem da smo pustili prvo smučarje, ker se je že odjenjalo in so oni razorali nedolžno belino. Pri koči smo se ustavili in kar zunaj pomalicali in se s toplim čajem ogreli in začeli sestopati po spluženi tekaški poti do Planice. Ves čas gibanja je bilo prijetno lepo in tudi sonček nas je grel. Bil je eden od najlepših dni v tej zimi.

Udeleženci so bili pohvaljeni za dobro telesno pripravljenost. Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.

Zapisal: Stanislav Jablanšček

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

6 September, 2020 - 11:19
4 September, 2020 - 17:17
4 September, 2020 - 16:46