Login

Utrinki iz izletov in taborov mladinskega odseka

Zimski izlet mladinskega odseka na Sinji vrh

Obiskala nas je teta zima in nam za novembrski mladinski izlet pripravila pravo zimsko idilo. V soboto, 27.11. smo se najbolj pogumni (tisti, ki se nismo ustrašili petkovega slabega vremena) podali iz vasi Otlica proti našemu zadanemu cilju Sinjemu vrhu.

V vasi smo otrokom povedali nekaj zanimivosti o vasi Otlica. Nato smo pogumno zakorakali v snežno odejo. Večina otrok je bila prvič na pravem zimskem izletu. Poučili smo jih o pravilni tehniki hoje v snegu – gaženju in posebnostih gibanja v zimskih razmerah. Vodniki in fantje so pridno gazili, tako da so dekleta in najmlajši lažje hodili. Kot bi mignil smo prišli do Otliškega okna, kjer smo imeli krajši postanek. Povedali smo nekaj zanimivosti o nastanku okna in seveda pripovedko o hudiču in njegovi nerodnosti. Ker so se udeleženci izkazali pri hoji, smo se odločili, da bomo nadaljevali s hojo proti Sinjemu vrhu. S tem se je strinjalo tudi sonce, ki nas je vso pot prijetno grelo. Skoraj ves čas nas je »spremljal« prelep pogled na Vipavsko dolino in celo vse tja do morja.

Zadnji del poti smo hodili po cesti in v daljavi že videli naš cilj. Podali smo se na vrh, ki je bil močno zasnežen. Z njega smo nekateri (otroci in vodnica) »sestopili« kar s kotaljenjem. Sledil je daljši počitek z malico in »štempljanjem« dnevnikov. Izlet smo zaključili z vragolijami na snegu. Najprej smo imeli pravo bitko v kepanju vodnikov, delali smo angelčke v snegu na koncu pa smo zaplesali še zimsko verzijo plesa »bugi bugi«, ki je veliko zabavnejši kot poletni. Sledil je sestop po cesti do vasi Kovk, kjer nas je že pričakal avtobus. Kdor ni šel z nami mu je lahko žal, saj smo imeli super vreme, nepozabno zimsko idilo, prijetno družbo,…

Posebno je potrebno pohvaliti vse otroke, saj so pridno hodili vso pot, čeprav je bila snežna odeja za njihove majhne nogice, kar visoka. Z nami so bili namreč otroci od 2. razreda dalje. Se vidimo na Miklavževanju!

Vse naše vragolije si lahko ogledate tudi na naslednji povezavi: http://planinsko-drustvo-ng.si/?q=image/tid/579

"Pregaženo" pot pa na zemljevidu:http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=114936274143798493670.0004967e957591c3d6e80

Dodajte svoj komentar

urška
30 November, 2010 - 17:38

Ja meni je bilo žal da nisem mogla it, ker ste res imeli čudovito vreme...

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

14 Januar, 2020 - 16:19
27 December, 2019 - 20:40