Login

Vodniško izletniški odsek

»POT SPOMINA« - FERRATA VAJONT

Datum: 
nedelja, 26 Julij, 2020

PD NOVA GORICA vabi na planinski izlet »POT SPOMINA«, FERRATA VAJONT

Sredi vročega poletja se bomo podali na nepozabno doživetje in obiskali kraje, kjer se je pod večer 9.oktobra 1963 zgodila ena največjih naravnih katastrof v naši okolici. Voda, ki se je prelila čez jez je tiste noči dobesedno odplaknila skoraj 2.000 človeških življenj. V spomin na to tragedijo so planinski domoljubi postavili eno najslikovitejših zavarovanih planinskih poti nad jezom, na katerega bomo imeli čudovit razgled ves čas našega vzpona.

KDAJ: nedelja, 26. 7. 2020

KJE: DOLOMITI BELLUNO

ZAHTEVNOST: ZELO ZAHTEVNA ZAVAROVANA PLANINSKA POT (B/C)

Z relativno kratkim pristopom se bom kmalu zagnali po jeklenicah navzgor. Po sprva lažjih odsekih naletimo proti vrhu tudi na odseke, ko si bomo morali z rokami izdatneje pomagati za napredovanje. Vseskozi pa se več sto metrov pod nami vije kanjon reke. Na samem zavarovanem delu poti premagamo višinsko razliko nekje 250 m. Za krožno turo bomo s postanki potrebovali 4 ure.

Seveda si bomo popoldan popestrili tudi z obiskom katere izmed turističnih zanimivosti. Predviden povratek v popoldanskih urah.

Obvezna oprema:  planinski čevlji, čelna svetilka, samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada

Vodniki: Jože Sedevčič, Marko Kodrič, Jure Gregorčič

Št. udeležencev: Število je omejeno na 9 udeležencev

Ocena stroškov:  (prevoz in vodenje z zavarovanjem) 20 - 25 €, odvisno od števila udeležencev.

Prijave: do četrtka 23. 7. 2020 v pisarni planinskega društva, veljajo samo prijave z vplačilom akontacije 20 €. Akontacija se vrača samo ob predložitvi zdravniškega potrdila. Veljajo prijave po vrstnem redu prijav (dan in ura).

Podrobnosti: sestanek z udeleženci bo v četrtek, 23. 7. 2020 ob 19. uri na sedežu PD Nova Gorica.

Ostalo:  Obvezno plačana članarina PZS za leto 2020, s seboj  na izlet je obvezno vzeti osebni dokument, planinsko izkaznico s kartonom o plačani članarini in zdravstveno izkaznico. Zaradi možnih korona ukrepov pri prehodu meje mora vsak udeleženec imeti s seboj tudi obrazno masko.

VLJUDNO VABLJENI!