Mladinski odsek

2. izlet MO na Ratitovec

Mladinski odsek Planisnkega društva Nova Gorica je v soboto, 14. 10. 2017 organiziral 2. planinski izlet tokrat na Ratitovec. Pohod je bil namenjen osnovnošolcem od 3. do 9. razreda. Izleta se je udeležilo 76 pohodnikov in sicer 64 otrok in 12 odraslih.

Zbrali smo se na avtobusni postaji v Novi Gorici in se z dvema avtobusoma odpeljali do vasi Prtovč nad Železniki. Na poti smo bili zelo dolgo, približno dve uri in pol. Z meglene doline smo se po ovinkasti cesti pripeljali do majhne vasice, kjer nas je pričakalo sončno vreme in jesensko obarvana pokrajina.

Po malici smo se podali na pot proti Krekovi koči na Ratitovcu (1642 m). Sprva smo hodili po širšem kolovozu skozi gozd. Nadaljevali smo po ožji stezi dokler nismo prišli nad gozdno mejo, kjer se nam je odprl čudovit razgled na okoliške hribe. Kmalu smo prispeli do travnate planote in že smo lahko videli naš cilj. Skupaj s postanki smo potrebovali 2 uri, kar pomeni, da smo zelo pridno hodili.

Na vrhu smo se odpočili in pomalicali. Skupinsko smo se fotografirali in se po isti poti odpravili nazaj proti izhodišču. Uživali smo ob zvokih hoje po jesenskem listju. Morali smo biti tudi pazljivi, ker je bilo precej spolzko. Ob 15h smo se vrnili v Prtovč in se utrujeni odpeljali proti domu, kjer so nas že čakali starši.

Nekaj foto utrinkov pa si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Anja Mavrič

Program sofinancira Mestna občina Nova Gorica.