36. Pohod po Vojkovih poteh na Nanos

Datum:
nedelja, 1 Marec, 2020

V nedeljo, 1. 3. 2020 vas vabimo na 36. Pohod po Vojkovih poteh na Nanos. Odhod je ob 8. uri izpred sedeža PD.

Potek:

Začetek pohoda je  izpred OŠ v Podnanosu, parkirišče v središču vasi ob regionalni cesti, Razdrto – Vipava. Pot  pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik mimo gasilskega doma skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep. Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino. Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«. Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do lovske koče, kjer je evidentiranje pohodnikov, možnost okrepčitve in društvo poskbi za dobro vzdušje pohodnikov. Od lovske koče do vasi Podnanos je približno še eno uro in pol zmerne hoje do izhodišča. Pot je krožna.

Turo vodi Pavel Drašček.