Login

Vodniško izletniški odsek

40. pohod po Vojkovih poteh

Datum: 
nedelja, 3 Marec, 2024

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vas v nedeljo, 3. 3. 2024 vabi na 40. pohod po Vojkovih poteh. Zberemo se ob 7.30 na parkirišču pred sedežem našega društva. Začetek pohoda je izpred OŠ v Podnanosu (168 m), parkirišče v središču vasi ob regionalni cesti, Razdrto – Vipava. Pot pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik mimo gasilskega doma skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep. Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 825 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino. Od kapelice se po položni stezi, skozi gozd, povzpnemo do spomenika posvečenega padlim primorskim partizanom v Nanoški bitki. Sledi spust, proti vzhodu, do kmetije »pri Strgarjevih«.

Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do lovske koče oziroma EKO koče, ki se nahaja na JZ robu nanoške planote, kjer je evidentiranje pohodnikov, možnost okrepčitve in seveda planinsko društvo poskrbi za dobro vzdušje pohodnikov. Od lovske koče (EKO koče) do vasi Podnanos je približno še eno uro in pol zmerne hoje do izhodišča. Pot je krožna.

Vodja pohoda: Pavel Drašček (051 225 397)

Dodatne informacije:

POTREBEN ČAS ZA IZVEDBO: Od 5 – 6 ur

NAČIN TRANSPORTA DO IZHODIŠČA IN NAZAJ: Osebna vozila, v slučaju večje števila udeležencev možno z avtobusom

PREDLAGNA STAROSTNA STRUKTURA: Vse

TURA NI PRIMERNA ZA: Srčne bolnike, fizično nepripravljene, psihično neuravnovešene

POSEBNOSTI: Napovedano je lepo sončno vreme, zato se nam obetajo čudoviti razgledi.

POTREBNA OPREMA: Zimska

PREHRANA: Iz nahrbtnika, možnost enolončnice v koči

SESTANEK S PRIJAVLJENIMI: na društvu v četrtek, 29. 2. 2024 ob 18. uri.


Lepo vabljeni!


 


 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47