Login

Vodniško izletniški odsek

Berchtesgadenske Alpe- Pogorje Untersberg

Datum: 
petek, 28 Avgust, 2020
Lokacija: 
Berchtesgadenske Alpe- Avstrija /Nemčija

Berchtesgadenske Alpe so gorsko območje severnih apneniških Alp, poimenovano po mestu Berchtesgaden, ki leži v središču le teh. Osrednji del pripada deželi Berchtesgadener Land v jugovzhodni Bavarski v Nemčiji, sosednje območje na severu, vzhodu in jugu pa je del avstrijske dežele Salzburg. Alpe Berchtesgaden so razdeljene na 9 gorskih območij. Mi si bomo podrobneje ogledali pogorje Untersberg, ter lepote v okolici jezera Königssee.

 

Petek, 28, avgust

Odhod avtobusa iz Nove Gorice v zgodnjih jutranjih urah, s postankom pri stari vratarnici Letrike, ter vožnja proti Avstriji in Nemčiji. Po dopoldanski kavici v mondenem  Berchtesgadenu sledi vožnja s turistično ladjico po jezeru Königssee, ogled najvišjega slapu v Nemčiji – Röthbachfal/470 m, ter ostalih zanimivosti. ( romarska cerkev Sankt Bertholoma, jezero Obersee, razgledna točka nad jezerom) (skupne 4-5 ure hoje). Večerja, Nočitev.

Sobota,29,avgust

Zajtrk. Vožnja z gondolo na 1776 m visoko pogorje Untersberg. Sledi grebenska hoja na meji med Nemčijo in Avstrijo mimo Salzburger Hochtron ( 1853 m) do v steno vklesane zavarovane poti Thomas-Eder steig, ki nas po lesenih stopničkah in tunelih popelje do ledene jame Schellenberg (možen ogled). V bližnji planinski koči Toni Lenz pa možnost okrepčila. Sledi še spust v dolino, kjer nas čaka avtobus. ( 5 - 6 ur hoje). Večerja. Nočitev.

Nedelja, 30, avgust

Zajtrk. Vzpon po krožni poti skozi zanimivo sotesko Almbachklamm, kjer so v preteklosti lesarji spravljali les iz gore v dolino, ter dalje mimo vasice Ettenberg nazaj do izhodišča. (3 – 4 ure hoje). Sledi tradicionalni piknik pri busu, ter vožnja proti domu. Predviden prihod v Novo Gorico v večernih urah.

Prispevek za izlet je 250 eur in vključuje: prevoz z turističnim avtobusom,cestnine in pristojbine, 2x nočitev z zajtrkom, 2 x večerja v hotelu, vstopnino za ogled soteske, vožnjo z gondolo in ladjico, zavarovanje, piknik pri busu, ter organizacijo in vodenje izleta.

Oprema: primerna letnemu času. Zaželjene pohodne palice, zaščita proti soncu in vetru.

Hrana: zajtrk in večerja v hotelu, ostalo iz nahrbtnika ali v kočah ob poti.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (100 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno torka, 11 avgusta, ko bo ob 18 uri sestanek z udeleženci. Izlet bo ob vsakem vremenu. Organiziran je v sodelovanju s ŠD MAHLE Electric Drive zato je število udeležencev omejeno (20 PD+10 ŠD). Prednost pri prijavi imajo člani PD Nova Gorica. Dodatne informacije na gsm 051 814 912 ( Darko).

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

6 April, 2021 - 11:14
15 Januar, 2021 - 14:32