Login

Vodniško izletniški odsek

Brezniške peči - ODPOVEDAN

Datum: 
nedelja, 24 April, 2022
Lokacija: 
Gorenjska

 

Sporočamo, da je izlet planiran za nedeljo, 24. 4. 2022 zaradi slabe vremenske napovedi ODPOVEDAN. 

Greben, ki se dviga nad vasmi pod Stolom in sliši tudi na ime Greben nad Kašarijo, ponudi prijetno pohajkovanje v stilu gori, doli in na okoli, kjer ne gre le gori in doli. Greben skromnih višin, najvišje 1122 m visoko se povzpne na Smokuškem vrhu, imenovanem tudi Vrh peči, in lepih razgledov; na gorenjska mesta in vasi ter polja med njimi na jugu od koder pogled spleza na Jelovico in dalje na Bohinjske gore ter seveda ono ljubko jezero z otočkom, v ospredju.

      Brezniške peči

                                                                                          Završniško jezero

 

Vodniški odsek Planinskega društva Nova Gorica, skupaj s ŠD Mahle Letrika  vabi v nedeljo, 24.04. 2022 na pohod – prečenje Brezniških peči. Izhodišče pri jezeru v Završnici, sledi prečenje celotnega grebena, ogled cerkvice sv. Petra na razgledni lokaciji ,ter se mimo sankaške koče spustili do grada Kamen. Zaključek pa bo v gostilni Avsenik v Begunjah.

Zbor udeležencev ob 6.30 uri pred zavarovalnico Triglav,  6.40 pri stari vratarnici Letrike, 8.00 Ljubljana. Povratek v Novo Gorico v večernih urah.

Predvideno je cca 5 ur hoje po lahkih (le mestoma delno zahtevnih) poteh, cca 600m skupnega vzpona. Oprema planinska primerna letnemu času, zaželene pohodne palice, zaščitna maska. Prispevek za izlet je 20 eur in vključuje prevoz s turističnim avtobusom, nezgodno zavarovanje, stroške organizacije in vodenje izleta. Možnost doplačila 15 eur za kosilo v gostilni Avsenik, ter možnost enournega ogleda muzeja Avsenik (5 eur).

Prijave z vplačilom prispevka  20 eur  sprejemamo na sedežu društva na tel. 05 30 23 030 v času uradnih ur (torek in četrtek od 15.00 do 18.00), ali na mail: planinskod.novagorica@siol.net do vključno četrtka 21. 4. 2022, ko bo ob 18.00 sestanek z udeleženci. Izlet bo izveden v skladu ukrepov NIJZ, v primeru slabega vremena bo izlet prestavljen.

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič. Dodatne informacije na tel: 041 706 362 (Maja)

Cerkev sv. Peter