Login

Mladinski odsek

Decembrski izlet MO na Bled

V soboto, 11. decembra 2021 smo člani Mladinskega odseka končno izpeljali prvi letošnji izlet. Tokrat smo izbrali zimskim razmeram primerno pot in dan preživeli na čudovitem Bledu. Zjutraj okoli sedmih smo se zbrali na železniški postaji v Novi Gorici in se z vlakom odpeljali do Bleda. Po uri in pol vožnje smo izstopili na postaji in se pripravili na pohod.

Po klančini smo se najprej sprehodili do jezera ter po poti ob jezeru do poti, ki vodi proti Ojstrici. Najprej smo osvojili vrh Ojstrice in nato še Velike Osojnice. Pot je bila zasnežena in na nekaterih delih ledena. Uživali smo v čudoviti zimski idili, se valjali v snegu in se kepali. Na Ojstrici smo se najprej skupinsko fotografirali in nato pomalicali. Odprl se nam je prečudovit razgled na Blejsko jezero. Nato smo previdno sestopili do križišča za nadaljnjo pot. Bilo nas je kar malo strah, saj je bla pot ledena in ozka.

Odpravili smo se naprej do Velike Osojnice, kjer smo poiskali klopco ljubezni. Tam smo se tudi fotografirali. Odpravili smo se po isti poti nazaj v dolino. Naredili smo pohod še okoli jezera in se pogreli na soncu, kjer smo pojedli nekaj priboljškov in si preoblekli mokra oblačila. Ob jezeru smo občudovali labode, race, ladjice in prisluhnili narodni glasbi, ki so jo prepevali tik ob jezeru. Pod blejskim gradom je postavljena informacijska tabla z žigom. Otroci so si ga odtisnili v njihove planinske dnevnike. Nato smo se odpravili naprej po poti do železniške postaje. Ker smo imeli še celo uro časa do odhoda vlaka, smo se pogreli v kavarni in popili topel kakav. Nekaj minut čez peto uro popoldan smo odšli nazaj na vlak in se odpeljali proti Novi Gorici. Vožnja je bila nekaj posebnega, saj nas je peljal nov moderniziran vlak. Med Grahovim in Mostom na Soči smo se presedli na avtobus in nato nazaj na vlak do Nove Gorice. Staši so nas že nestrpno čakali, saj je vlak imel kar precejšnjo zamudo.

Izleta se je udeležilo 11 otrok, ki so bili nad izletom navdušeni, saj so lahko uživali v snežnih radostih. Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Se vidimo v novem letu!

Zapisala: Nika Horvat

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

21 September, 2023 - 14:11
21 September, 2023 - 11:49
7 September, 2023 - 17:23