Login

Vodniško izletniški odsek

DOLOMITI (Cortina d'Ampezzo)

Datum: 
petek, 28 Julij, 2023
Lokacija: 
Dolomiti

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica

vabi v  

DOLOMITE (Cortina d'Ampezzo)


Tokrat bomo poletje preživeli v senci tri tisočakov, ki krasijo podobo Dolomitov. Že na naši poti tja se bomo ustavili v Karnjiskih alpah in se nad izvirom reke Piave za ogrevanje preskusili na ferrati Sartor, ki vodi na razgledni vrh Monte Peralba. Z vrha, ki je znan predvsem po tem, da se je nanj povzpel papež Janez Pavel II., se nam odpre lep razgled na zahodni del Karnijskih Alp. V naslednjih dneh se bomo preselili v samo osrčje te najbolj znane gorske verige italijanskih Alp. Povzpeli se bomo na Monte Cristallo di Mezzo, Tofana di Mezzo in na Tofana di Dentro. V okolici Cortine d'Ampezzo se bohotijo najvišji vrhovi celotne skupine in na njih vodijo drzno speljane ferrate. Ferrata M.Bianchi, Ferrata P.Anna, Ferrata G.Olivieri so samo nekatere izmed njih, na katerih bomo lovili prešerne poglede in tudi redek zrak. Nekatere izmed njih so zelo težavne in zelo dolge, zato smo predvideli v teh primerih tudi lažje variante, po katerih se lahko podajo tisti, ki nimajo toliko moči v rokah.

KDAJ: 28. 7. do 30. 7. 2023
KJE: CORTINA D'AMPEZZO
IME POTI:

1.dan: Ferrata Sartor (B/C) na vrh MONTE PERALBA
2.dan: Ferrata Dibona (B) in ferrata M.Bianchi (C) na vrh CRISTALLO di MEZZO
3.dan: Ferrata G.Aglio (D) na vrh TOFANA DI MEZZO ter nadaljevanje po Ferrata Tofana Di Mezzo (C) na vrh TOFANA DI DENTRO. Lažja izvedba tega dne je možnost Ferrate Formenton (B/C) na vrh TOFANE DI DENTRO in TOFANE DI MEZZO.

ZAHTEVNOST: ZELO ZAHTEVNE ZAVAROVANE PLANINSKE POTE

Iz Nove Gorice se bomo zapeljali čez italijansko mejo do Sappade, kjer se bomo podali v ozko dolino, ki nas bo pripeljala pod enega izmed prvakov Karnijskih Alp. Prvi dan se bomo povzpeli na Monte Peralbo ter se v popoldanskih urah prepeljali do Auronza. Drugi dan naredimo prstan okrog vrha Monte Cristallo di Mezzo in se v popoldanskih urah ponovno vrnemo v Auronzo. Zadnji dan bo gotovo najbolj zanimiv in hkrati najbolj naporen. Čakata nas dva tritisočaka z pogledom na vse strani neba, Tofana di Mezzo in Tofana di Dentro. Z gondolo se bomo povzpeli do vmesne postaje, se povzpeli na vrhove in od tam se z gondolo spustili do izhodišča v Cortini d'Ampezzo. Vračanje proti Sloveniji bo še isti večer s prihodom v Novo Gorico v poznih večernih urah.

Nočitev: Auronzo

Obvezna oprema: planinski čevlji, samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, krema proti soncu, sončna očala, rjuha za spanje ali spalna vreča, čelna svetilka.

Vodnik: Marko Kodrič, pomočnik Ana Hvalič
Št. udeležencev: Število oseb je omejeno na 7
Prevoz: Kombi
Ocena stroškov: 240€/osebo (nočitve s polpenzion in hladno kosilo za na pot, Transferji, Gondola Tofana di Mezzo)

Prijave: Prispevek 240€ se poravna na TRR PD Nova Gorica: SI 56 0400 1004 6570 756 odprt pri NKBM d.d. s Pripisom: »Ime, Priimek, TOFANE 2023« Potrdilo o plačilu akontacije se pošlje na mail: markokodric75@gmail.com

Za prijavljene bo sklican informativni sestanek.

Prijave se sprejema do zapolnitve prostih mest.

Ostalo: Obvezno plačana članarina PZS za leto 2023, s seboj na izlet je obvezno vzeti osebni dokument in člansko izkaznico PZS.

  

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!