Login

Vodniško izletniški odsek

GARTNERKOFEL 2195m SOTESKA GARNITZENKLAMM

Datum: 
nedelja, 18 September, 2022

 

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vas vabi na GARTNERKOFEL 2195m SOTESKA GARNITZENKLAMM in sicer v nedeljo, 18. 9. 2022. Podrobnejši program in ostale informacije so objavljene spodaj. Lepo vabljeni!


   

 

Gartnerkofel je 2195 metrov visoka gora na območju smučišča Nassfeld. Slovensko ime za to goro je Krniške skale. Z vrha na katerem stoji križ je lep razgled na Karnijske Alpe in Zahodne Julijske Alpe. V lepem vremenu pa se vidijo tudi Dolomiti in Avstrijski tritisočaki.

Nedaleč od Šmohorja se vode izpod Gartnerkofla zberejo v potoku Garnitzenbach, ki na svoji dolgi poti preden se izlije v reko Ziljo igrivo poskakuje preko balvanov v 4,5 km dolgi soteski Garnitzenklamm. Pot poteka po razgibanem terenu, ponekod visoko nad tolmuni pa tudi po kakšni skalni polici. Potok 9 krat prečkamo preko mostičkov. Soteska je na nekaterih delih opremljena z jeklenicami.

 

Potek pohoda:

Odhod iz Nove Gorice ob 5.00 uri, s postankom  pri stari vratarnici Letrike, Logatcu in v Ljubljani. Zapeljemo se do izhodišča v Mokrinah. Pohodna pot nas najprej pripelje na 2195m visok Gartnerkofel/Krniške skale, nato se spustimo prečno do sedla na drugi strani  in kratek vzpon na Kammleiten 1998m. Potem sledi spust do planine Kuhwegeralm. Po okrepčilu se spustimo v sotesko Garnitzenklamm in ji sledimo vse do doline, kjer nas bo čakal avtobus. Hoje je za približno 6 ur po lahkih poteh.

Turo bomo zaključili s tradicionalnim piknikom.

 

Prispevek za izlet pri najmanj 35 udeležencih je 45 eur in vključuje:

-avtobusni prevoz po programu

-cestnine

-vstopnino za sotesko

-piknik

-osnovno nezgodno zavarovanje

-organizacijo izleta

 

Oprema primerna letnemu času, obuvalo z dobrim oprijemom (vlažne skale v soteski) priporočene pohodne palice, zaščita proti soncu in vetru. Na poti se dvakrat ustavimo pri koči.

Upoštevajo se samo prijave s plačano akontacijo (20 eur). Prijave sprejemamo na sedežu društva v času uradnih ur, torek in četrtek od 15.00-18.00 ali na e-mail planinskod.novagorica@siol.net z vplačilom akontacije na društveni TRR, do četrtka, 15. 9. 2022, ko bo ob 19ih sestanek z udeleženci.

Izlet je organiziran  v sodelovanju s ŠD Mahle Letric, zato je število prijav omejeno. V primeru slabega vremena bo izlet izpeljan  na drugi lokaciji ali odpovedan.

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič.

Dodatne informacije 041 706 362.