Login

Mladinski odsek

Izlet MO na Golico

Datum: 
sobota, 28 Maj, 2022
Lokacija: 
Golica

PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA – MLADINSKI ODSEK

VABI na izlet na GOLICO (1835 m)


KDAJ:  v soboto, 28. maja 2022

ODHOD:  zberemo se ob 7:15 naželezniški postaji NOVA GORICA (odhod vlaka je ob 7.35)

PRIHOD:  ob 18:38 na železniški postaji Nova Gorica (odhod z Jesenic je ob 16.51)

PRISPEVEK: 15 €. V primeru, da se izleta udeležijo otroci iz iste družine, plača prvi otrok celotni znesek, vsak naslednji otrok pa je deležen 2€ popusta.

ZA KOGA:  za učence od 3. do 9. razreda OŠ

OPREMA:  Udobni pohodni čevlji, nahrbtnik, v katerega bomo spravili toplo jopico, vetrovko, rezervno majico, (kapo in rokavice), pijačo (voda, ne preveč sladek sok ali čaj), hrano, Dnevnik mladega planinca in vrečko za smeti (smeti vedno odnesemo v dolino). Oblecite se primerno vremenski napovedi.

PRIJAVE:  Prijave zbiramo do četrtka 26. 5. 2022 oz. zapolnitve mest. Prijavnico pošljite vodnici Anji Brus Cigoj na brusanja93@gmail.com ali 041 875 268. Plačilo izleta pa lahko poravnate na sedežu društva med uradnimi urami ali na dan izleta. Prijava in plačan izlet sta zagotovilo za prosto mesto na avtobusu. Za dodatne informacije mi lahko pišete ali kličete na prej omenjeno telefonsko številko ter mail. V primeru, da se izleta ne udeležite, vam denar vrnemo le v primeru opravičene odsotnosti (zdravniškega potrdila). Pridržujemo si pravico do odpovedi in spremembe izleta glede na vremenske razmere.

ČLANSTVO V PD: Članstvo v (kateremkoli) planinskem društvu je OBVEZNO. Članarino za leto 2022 lahko poravnate na sedežu društva PD Nova Gorica (Bazoviška ul. 4 – pod stadionom) v času uradnih ur (tor in čet, 15h-18h). Zaradi nečlanstva si pridružujemo pravico zavrnitve prijave. Članarina za osnovnošolske otroke je 8€, preverite še družinski popust.

DODATNE INFORMACIJE: Tokratni izlet bomo izpeljali v kraljestvo narcis, ki se nam že več let izmika. Z vlakom se bomo zapeljali do Jesenic, od tam pa z avtobusom naprej do Planine pod Golico, od koder bomo začeli s hojo. Po slabih treh urah hoje navkreber bomo prispeli do vrha Golice. Golica je maju čisto nekaj posebnega, saj nas bodo na poti spremljale čudovite narcise. V vrha pa nas čaka še čudovit razgled na Julijce in avstrijsko Koroško. Na poti je tudi planinska koča. Tokrat bomo omejeni na prevoz z vlakom, zato bo tudi prihod nekoliko bolj pozen. Kljub temu pa bodo vtisi in vonj cvetoče Golice odtehtali tudi hojo v hrib.

Lepo vabljeni!

 izlet_na_golico_21.5.2022.docx

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37