Login

Mladinski odsek

Izlet MO na Kucelj v čudoviti zimski idili

V soboto 7. marca 2020 smo člani Mladinskega odseka končno izpeljali izlet na Kucelj. Priprave na izlet so bile rekordno dolge, a so se izplačale. Malo nam jo je zagodlo vreme, drugič pa gripa, ki je krožila po šolah. Izlet je bil sicer načrtovan že januarja, a je šele sedaj bila priložnost za izvedbo.

Zjutraj okoli osmih smo se izpred Eda centra v Novi Gorici odpravili proti Predmeji. Po uri vožnje smo prispeli na konec vasi oziroma začetek naše pohodne poti. Nato pa smo se odpravili proti koči na Čavnu in nato na Kucelj. Pot je bila zasnežena, a vseeno prehodna in za ljubitelje zime zelo lepa. Uživali smo v zasneženih poteh, se po poti kepali ter opazovali zimsko kuliso na drevesih še iz sveže zapadlega snega. Ko se je pot nehala toliko vzpenjati, smo prišli do ceste, od koder je bila pot položnejša. Po nekaj munutah hoje po položnejšem delu smo prišli do koče na Čavnu, kjer smo naredili manjši postanek in imeli težko pričakovano malico. Dobrote iz nahrbtinika so še kako prijale. Pri tem pa smo ves čas pogledovali proti strehi, od koder se je začel topiti sneg. Nato pa smo se spet odpravili naprej proti Kuclju. Najprej rahlo v dolino, nato pa strmo, še zadnji vzpon na vrh Kuclja. Tam smo se ustavili, poslikali, pomalicali še nekaj ostankov, posladkali... Razgled na vrhu je bil čudovit. Videli smo celotno Vipavsko dolino, Kras, vse do stolpa na Cerju, Nanosa ... Po postanku na vrhu smo se odpravili nazaj do koče,kjer smo si vzeli čas za kepanje (ker smo se vrčali na avtobus, smo bili z dovoljenjem vodnikov lahko malo mokri). Potem je sledil le še povratek proti Predmeji, kjer nas je že čakal avtobus.

Izlet je bil prekrasen, ne predolg ne prekratek. Pa še uživali smo lahko na snegu, ki ga je bilo letošnjo zimo zelo malo. Z velikim veseljem spoznavamo bližnje okoliške hribe, v zimski idili je to še toliko bolj drugačno in zanimivo. Nekaj fotografij pa tukaj.


Zapisal: Tomaž Skok


 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41