Login

Mladinski odsek

Izlet MO na Nanos

Mladinski odsek Planinskega društva Nova Gorica je v soboto, 12. 11. 2022 organiziral izlet na Nanos(1240m). Pohod smo organizirali za osnovnošolce od 2. do 9. razreda. Izleta se je udeležilo 37 otrok, 3 vodniki in 6 mentoric. Ob 8. uri smo se iz Nove Gorice z avtobusom najprej zapeljali do Šempasa nato pa krenili proti Podnanosu. Od tam smo se podali do vrha Nanosa. Najprej nas je pot vodila skozi mešani gozd. Nato smo se začeli vzpenjati po grebenu, kjer je začel pihati burja. Prvi krajši postanek za malico smo naredili pri cerkvici sv. Heronima. Pot smo nadaljevali do Vojkove koče. Pri koči smo ožigosali dnevnike mladega planinca, ter si privoščili daljši počitek. Po postanku smo odšli še do anten, kjer smo se tudi slikali. Nato smo se odpravili v dolino. Pot je bila na začetku položna.

Strmejša je postala ko smo zavili proti Razdrtemu. Zato smo za ta kos poti potrebovali več časa kot je bilo predvideno. Na turi smo imeli zelo lep razgled na Tržaški zaliv ter Vipavsko dolino. Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije