Mladinski odsek

sobota, 24 Marec, 2018
Lokacija:
Vremščica

Planinsko društvo Nova Gorica Mladinski odsek vabi  na SLAVNIK (1028 m)  v soboto, 24. 3. 2018. Iz naselja Podgorje se bomo podali do Tumove koče in nato na najvišji vrh Slavniškega grebena Slavnik. Z njegovega vrha lahko v lepem vremenu uživamo čudovit razgled na Piranski in Tržaški zaliv, vidni pa so tudi Dolomiti v Italiji ter Julijske Alpe z mogočnim Triglavom. Sestopili bomo po drugi poti nazaj v Podgorje. Vrh se nahaja na Slovenski planinski poti. Hoje za 4 ure. Na vrhu je koča, ki je oskrbovana.

Več informacij:

ODHOD:ob 8.00 iz AP Nova Gorica, ob 8.15 iz AP Šempas

PRIHOD: predvidoma ob16.15 na AP Šempas, ob 16.30 na AP Nova Gorica

PRISPEVEK:10€. V primeru, da se izleta udeležijo otroci iz iste družine, plača prvi otrok celotni znesek, vsak naslednji otrok pa je deležen 2€ popusta.

ZA KOGA: za osnovnošolce od 4. do 6. razreda, ki so člani planinskega društva in vpisani v krožek na šoli. Članarino lahko vplačate na sedežu društva (Bazoviška ul. 4., tribuna stadiona v Novi Gorici) v času uradnih ur (tor. in čet.: 15h-18h) ali v trgovini Iglu Šport v Solkanu v času odprtja trgovine.

OPREMA: planinski čevlji, nahrbtnik, v katerega bomo spravili toplo jopico, vetrovko, rezervno majico, kapo in rokavice, zaščito za sonce, pijačo (ne preveč sladek sok ali čaj), hrana (sendviči, zdravi prigrizki, sadje), Dnevnik mladega planinca in vrečko za smeti (smeti vedno odnesemo v dolino). Zimski čas in sneg sta že tu, zato naj bodo otroci primerno toplo oblečeni. V primeru snega naj imajo smučarsko opremo (rokavice, bunda, debelejše hlače) – kot rezervna oblačila tudi dodatne hlače, ki jih lahko pustimo na avtobusu.

PRIJAVE:  Prijava in plačan izlet sta zagotovilo za prosto mesto na avtobusu. Prosimo, če mentorji poberete prijave (poimenski seznam) in denar ter sporočite število udeležencev na 031 855 074 (Tina), seznam pa pošljite na tvodopivec@gmail.com. Za vse informacije lahko pokličete na navedeno številko. V primeru, da se izleta ne udeležite, vam denar vrnemo le v primeru opravičene odsotnosti (zdravniško potrdilo). Pridržujemo si pravico do odpovedi in spremembe izleta glede na vremenske razmere.

PRISRČNO VABLJEN/-A!

16 April, 2024 - 12:00