Login

Mladinski odsek

Izlet MO na Slavnik

Datum: 
sobota, 30 September, 2023
Lokacija: 
Slavnik

PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA – MLADINSKI ODSEK

VABI na izlet SLAVNIK

KDAJ:  v soboto, 30. 9. 2023

ODHOD:  ob 8:00 iz avtobusne pred Eda centrom

PRIHOD:  predvidoma ob 17:00 na avtobusni pred Eda centrom

PRISPEVEK: 15 €. V primeru, da se izleta udeležijo otroci iz iste družine, plača prvi otrok celotni znesek, vsak naslednji otrok pa je deležen 2€ popusta.

ZA KOGA:  za učence od 2. do 9. razreda OŠ

OPREMA:  Udobni pohodni čevlji, nahrbtnik, v katerega bomo spravili toplo jopico, vetrovko, rezervno majico, (kapo in rokavice), pijačo (voda, ne preveč sladek sok ali čaj), hrano, Dnevnik mladega planinca in vrečko za smeti (smeti vedno odnesemo v dolino). Oblecite se primerno vremenski napovedi.

PRIJAVE:  Prijave zbiramo do srede, 27. 9. 2023 oz. zapolnitve mest. Prijava in plačan izlet sta zagotovilo za prosto mesto na avtobusu. Prosimo, če mentorji poberete prijave (poimenski seznam) in denar, ter sporočite število udeležencev na 031 267 675 (Rok), seznam pa pošljite na furlan2210@gmail.com. Za dodatne informacije mi lahko pišete ali kličete na prej omenjeno telefonsko številko ter mail. V primeru, da se izleta ne udeležite, vam denar vrnemo le v primeru opravičene odsotnosti (zdravniškega potrdila).Pridržujemo si pravico do odpovedi in spremembe izleta glede na vremenske razmere.

DODATNE INFORMACIJE: Slavnik je razgledna gora, ki se dviga južno od Kozine in zahodno od Podgorja. Podgorje je vasica, ki je primerno izhodišče za vzpon na omenjeno goro, tam bomo tudi začeli našo pot.
Na vrhu Slavnika se nahaja razgledna plošča in ob njen žig. Le nekaj korakov pod vrhom pa se nahaja Tumova koča na Slavniku. Razgled s Slavnika pa je med lepšimi saj ob lepem vremenu vidimo Jadransko morje, italijanske Dolomite, del Karnijskih in Julijskih Alp, kjer izstopa Triglav in nato prek Karavank do Kamniško in Savinjskih Alp. Izlet bomo zaključili v Markovščini. Pot ni preveč zahtevna, zanjo bomo porabili 6 ure hoje.

Lepo vabljeni!

 prijavnica_izlet_slavnik.docx

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37