Login

Mladinski odsek

Izlet MO na Slivnico

Datum: 
sobota, 8 Oktober, 2022
Lokacija: 
Slivnica

PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA – MLADINSKI ODSEK

VABI na izlet na SLIVNICO (1114 m)

KDAJ:  v soboto, 8. oktobra 2022

ODHOD:  ob 8:00 na avtobusni postaji pred Eda centrom (Delpinova ulica)

PRIHOD:  predvidoma ob 16:00 na avtobusni postaji pred Eda centrom

PRISPEVEK: 15 €. V primeru, da se izleta udeležijo otroci iz iste družine, plača prvi otrok celotni znesek, vsak naslednji otrok pa je deležen 2€ popusta.

ZA KOGA:  za učenceod 2. do 9. razreda OŠ

OPREMA:  Udobni pohodni čevlji, nahrbtnik, v katerega bomo spravili toplo jopico, vetrovko, rezervno majico, (kapo in rokavice), pijačo (voda, ne preveč sladek sok ali čaj), hrano, Dnevnik mladega planinca in vrečko za smeti (smeti vedno odnesemo v dolino). Oblecite se primerno vremenski napovedi.

PRIJAVE:  Prijave zbiramo do četrtka 6. 10. 2022 oz. zapolnitve mest. Prijavnico pošljite vodnici Niki Horvat na nikaa.horvat@gmail.com ali 031 282 201. Plačilo izleta pa lahko poravnate na sedežu društva med uradnimi urami ali na dan izleta. Prijava in plačan izlet sta zagotovilo za prosto mesto na avtobusu. Za dodatne informacije mi lahko pišete ali kličete na prej omenjeno telefonsko številko ter mail. V primeru, da se izleta ne udeležite, vam denar vrnemo le v primeru opravičene odsotnosti (zdravniškega potrdila). Pridržujemo si pravico do odpovedi in spremembe izleta glede na vremenske razmere.

ČLANSTVO V PD: Članstvo v (kateremkoli) planinskem društvu je OBVEZNO.Članarino za leto 2022 lahko poravnate na sedežu društva PD Nova Gorica (Bazoviška ul. 4 – pod stadionom) v času uradnih ur (tor in čet, 15h-18h). Zaradi nečlanstva si pridružujemo pravico zavrnitve prijave. Članarina za osnovnošolske otroke je 8€, preverite še družinski popust.

DODATNE INFORMACIJE: Tokratni prvi izlet v novem šolskem letu bomo izpeljali na Slivnico. Slivnica je plečata gora nad prostranim Cerkniškim poljem. Njena izpostavljena lega sredi notranjskega kraškega sveta je že od nekdaj vzbujala domišljijo ljudi. Proglasili so jo za domovanje coprnic, ki so menda prihajale sem s hrvaškega Kleka. Lutka čarovnice na metli je tako še danes nekakšen zaščitni znak Slivnice. Z vrha hriba je lep razgled na Cerkniško jezero, Notranjsko podolje in okoliške planote. Tik pod vrhom je oskrbovan planinski dom. Hoje je za 3 do 4 ure.

 prijavnica_izlet_mo_slivnica_8.10.2022.docx


 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije