Login

Vodniško izletniški odsek

Izlet v DOLOMITE - ALTA VIA 1 - ni več prostih mest

Datum: 
četrtek, 15 Junij, 2023

PD NOVA GORICA vabi na planinski izlet v DOLOMITE - ALTA VIA 1

Dolomiti nas ponovno vabijo. Tokrat se bomo podali na pot ene izmed najbolj znanih in obiskanih visokogorskih poti, ki prečijo Dolomite. Alta Via 1 preči narodni park iz severa proti jugu. Na našem izletu bomo spoznali prvi del poti, kjer bomo začeli pri čarobnem jezeru Braies in zaključili naše pohajkovanje na 5 Torri na prelazu Falzarego nad Cortino d'Ampezzo, ki rišejo najlepšo kuliso na okoliške gore. Na poti se bomo vzpeli tudi na določene vrhove ob poti.

KDAJ: 15. 6. do 17. 6. 2023

KJE: ALTA VIA 1

IME POTI:

1. dan: Jezero Braies mimo Croda Rosa d'Ampezzo do Rif. Fanes oz. Rif Lavarella

2. dan: Drugi dan sledi vzpon na M.Vallon Bianco in preko Ferrate della Pace do vrha M.Chiaval. Končni cilj drugega dne je spanje v Rif Dibona z razgledi vrednimi milijone

3. dan sledi obisk galerij ob spustu proti prelazu Falzarego in vzpon proti 5 Torri. Ali bomo lahko tam se povzpeli na oba vrhova Averau in Nuvolau je odvisno od časa in vremena. Vsekakor nas ta dan čaka še povratek proti Cortini in naprej z busom proti Dobbiachu, kjer nas bo čakal naš kombi za pot domov.

ZAHTEVNOST: Pot VIA ALTA 1 ni težavna. Ferrate, ki jih bomo obiskali tudi sodijo med lažje in zahtevnost ne presega C.

TRANSFER: Logistično je izlet predvideva transfer s kombijem iz Nove Gorice do Dobbiaco, kjer pot z lokalnim avtobusom nadaljujemo do jezera Braies. Tam bomo začeli s hojo in noči prespali v gorskih kočah v skupnih ležiščih (PP). Ob zaključku se bomo z lokalnim busom ponovno vrnili iz prelaza Falzarego do Cortine. Od tam z novim avtobusom do Dobbiaca, kjer se bomo z našim kombijem začeli vračat proti Novi Gorici.

Izpeljava plana in začrtanih ciljev je odvisna od skupine, vremena in predvidenih urnikov javnega transporta ter odpiralnih ur v posameznih kočah. Gotovo se bo z udeleženci  za vsak dan dogovoril detajlni plan ture.

Izhodišče 1. dan: Jezero Braises

Zaključek 3. dan: Passo Falzarego

Čas hoje: 8-10 ur/dan

Obvezna oprema: planinski čevlji, samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, proti soncu, sončna očala, rjuha za spanje v kočah

Vodnik: Marko Kodrič

Št. udeležencev:    Število je omejeno na 8 udeležencev

Prevoz: Kombi in javna transportna sredstva

Prispevek udeleženca: 260€/osebi (v primeru 8 prijav)

Všteti stroški: Povratni transfer s kombijem do Dobbiaca iz Nove Gorice, parkirnina kombija, avtobusni transfer do jezera Braies, spanje v kočah s polpenzionom, transfer Cortina do Dobbiaco

Dodatni stroški: Transferji sedežnic ali gondol, transfer iz prelaza Falzarego do Cortine d'Ampezzo, dodatna hrana in pijača v kočah, v nekaterih kočah je uporaba tuša všteta v ceno, v nekaterih je potrebno dodatno plačati uporabo tuša.

Prijave: Zaradi velike zasedenosti koč na naši poti je potrebno čimprej rezervirati spanje, zato je čas za prijave relativno kratek. Akontacija 200€ se poravna do srede, 8. 3. 2023 na TRR PD Nova Gorica: SI 56 0400 1004 6570 756 odprt pri NKBM d.d. s Pripisom: »Ime, Priimek, ALTA VIA 1«

Potrdilo o plačilu akontacije se pošlje na mail: markokodric75@gmail.com

Za prijavljene bo sklican informativni sestanek.

Ostalo: Obvezno plačana članarina PZS za leto 2023, s seboj na izlet je obvezno vzeti osebni dokument in planinsko izkaznico zaradi popustov pri nočitvah.

Lepo vabljeni!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41