Login

Mladinski odsek

Kako smo se imeli na Slivnici 8. 10. 2022?

Mladinski odsek Planinskega društva Nova Gorica je v soboto, 8. 10. 2022 organiziral 1. planinski izlet v tem šolskem letu na Slivnico (1114m). Pohod je bil namenjen osnovnošolcem od 2. do 9. razreda. Izleta se je udeležilo 24 otrok, 2 vodnika in 4 mentorice.
Ob 8. uri smo se iz Nove Gorice odpeljali mimo Šempasa do Cerknice. Od tam smo se po označeni poti peš odpravili najprej do vrha Slivnice in nato še do planinske koče, ki je nekaj metrov nižje od samega vrha. Pot se je najprej vzpela skozi pas grmičevja, nato pa prešla v borov gozd, kjer se je začela strmeje vzpenjati. Višje smo prečili nekaj gozdnih cest, kjer se pot skoraj povsem položi. Na vrhu smo se najprej skupinsko fotografirali in žigosali planinske dnevnike. Pri koči smo se odpočili in pomalicali. Skupinsko smo se fotografirali in se odpravili proti izhodišču. Vrhnji del poti smo nadaljevali po travnatih pobočjih, čez pašnike. Imeli smo prelep razgled na Cerkniško polje s cerkniškim jezerom. Uživali smo ob zvokih hoje po jesenskem listju. V daljavi smo občudovali Triglav in Nanos. Ob 15. uri smo se vrnili v Cerknico in se utrujeni odpeljali proti domu, kjer so nas že čakali starši. Udeleženci so bili z izletom zadovoljni in navdušeni, vodniki pa nanje ponosni, saj smo uspešno izpeljali prvi pohod. Vabljeni, da se nam pridružite v novembru, ko se bomo podali na Nanos.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Zapisala: Nika Horvat

Fotografije: Tomaž Skok

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37