Login

Mladinski odsek

Kdaj kam z mladinskim odsekom v JUNIJU

Končno gremo malo v hribe!!!

Po ukinitvi nekaterih ukrepov in sproščanju družabnega življenja nazaj v normalo, smo se v mladinskem odseku PD Nova Gorica odločili, da vam ponudimo vsaj nekaj tistih zamujenih sobot v hribih, ki nam jih je vzel virus.

V juniju bomo izpeljali tri izlete v okolici Nove Gorice. Avtobusnega prevoza ne bomo uporabljali, prav tako bo omejeno število otrok na izletih, da lahko zagotovimo primerno varnostno razdaljo in priporočila države.

Ker je območje Nove Gorice tudi tesno zgodovinsko povezano s prvo svetovno vojno, bomo na naših pohodih opazili kar nekaj ostankov, vodniki pa vam bodo razložili tudi nekaj zanimivosti. Vsi izleti so odvisni tudi od vremena.

Na vsak izlet se bo potrebno prijaviti vodniku (kot ste to bili vajeni za vsak mesečni izlet) – ta vam bo preko vaših mentoric oz. medmrežnih kanalov poslal prijavnico z vsemi navodili, da si pa lažje organizirate sobote vam dodajamo kratek razpored.

DATUM

KAM

PRIJAVE

VODJA IZLETA

OPIS

6. 6.

Sabotin

do 4.6.

Rok Furlan in Blaž Murovec

Sabotin je vzpetina nad Novo Gorico ali bolje Solkanom. Kljub njegovi skromni višini, je odlično razgledišče s pogledom na Julijce, reko Sočo, goriško kotlino, Kras, morje, Furlansko nižino in zahodnejših Alp. Zanimiv je tudi iz zgodovinskega vidika, saj so se tukaj bile najhujše bitke v prvi svetovni vojni (Sabotin je namreč prevrtan s številnimi vojaškimi rovi).

13. 6.

Škabrijel

do 11.6.

Lana Horvat

Škabrijel je vzpetina severo-vzhodno od mesta Gorica. Odkar so na vrhu posekali vegetacijo in postavili visok kovinski razgledni stolp, nudi izjemno lep razgled na vse strani. Kot na dlani imamo reko Sočo med Solkanom in Podgoro. Na severu se lepo rišejo Julijci in Karnijske Alpe. Na jugu vidimo za kraškimi Črnimi hribi s Trsteljem tudi Jadransko morje, na vzhodu pa zahodni rob Trnovske planote.
Zanimiv je tudi iz zgodovinskega vidika saj so se na njem bili hudi boji med prvo svetovno vojno.

20. 6.

Sv. Gora (skozi rove)

do 18.6.

Miha Lozar

Sveta Gora je poznana predvsem pri vernikih in domačinih. Pa tudi po pohodnikih in pestri zgodovini. Tokrat bomo z lučkami prehodili pot skozi rove in zopet ugledali sonce na drugi strani.

Na vsaki prijavnici bo zapisan tudi prispevek, ki ga boste plačali za organizacijo in stroške izleta (cca 5€), uro odhoda in prihoda (predvidoma bodo izleti trajali 8h-15h), izhodišče, kamor vas bodo pripeljali starši.

Izleti so namenjeni izključno mladim, otrokom osnovne šole oz. srednje šole. Starši si ta dan vzemite raje dan zase, saj vemo, da je bila doba doma z otroki za animacijo/šolo/glasbeno šolo v enem, daljša kot so poletne počitnice.

Mladinski odsek

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41