Login

Vodniško izletniški odsek

KOSTANJEV PIKNIK NA RESEVNI (682 m) – ZASAVSKO – POSAVSKO HRIBOVJE

Datum: 
nedelja, 14 Oktober, 2018
Lokacija: 
Resvena

Planinsko društvo Nova Gorica vabi k vpisu za planinski izlet na kostanjev piknik na Resevni, ki bo v nedeljo, 14. oktobra 2018. Predvidene je 4-5 ur hoje po lahkih poteh  nato bo organiziran kostanjev piknik z družabnim srečanjem pri planinskem domu na Resevni. Prijave sprejemajo na sedežu društva do vključno torka 9. oktobra, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Organiziran bo avtobusni prevoz. Vodila bosta Marko Kodrič in Simon Gorjup.


 Datum:               nedelja 14.10.2018

Odhod:                nedelja 14.10.2018 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 6:30h

Prevoz:                avtobusni prevoz,

Prihod:                 predvidoma v popoldanskih urah

Opis poti:         Resevna je vrh, ki se nahaja južno od Šentjurja. Na vrhu je postavljen 20m visok razgledni stolp, ki nam omogoča lep razgled skoraj na vso Slovenijo. Le nekaj metrov pod vrhom pa se nahaja planinski dom, ki ga obdaja prijetna senčka. Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Ljubljane in Celja do kraja Štore, kjer se bomo z avtobusom dvignili vse do Celjske koče, ki bo tudi naše izhodišče za izlet. Hotel Celjska koča se nahaja ob istoimenskem smučišču pod Tolstim vrhom. Od koče do katere je možno priti tudi z avtobusom, je lep pogled na bližnjo Grmado. Pot nas bo vodila pod Tolstim vrhom po gričevnatem svetu proti Resevni. Večino časa bomo hodili po gozdnih poteh, srečali se bomo tudi z makadamskimi potmi. Na Resevni si bomo poglede napasli z vrha visokega stolpa, iz katerega sežejo pogledi ob lepem vremenu vse do Karavank in Triglava. Jurčki nas verjetno ne bodo več čakali, gotovo si bomo pa pričarali pravi  kostanjev piknik v koči pod vrhom, kjer si bomo lahko privoščili malico in merico vročih kostanjev. Tradicionalni kostanjev piknik bomo izkoristili tudi za veselo druženje z lokalnimi planinci. V dolino se vračamo v smeri Šentjurja, kjer nas bo tudi pričakal naš avtobus, s katerim se bomo v popoldanskih urah podali proti Novi Gorici.

 

Zahtevnost:          lahka za planince s kondicijo.


Čas hoje:             čas hoje od Celjske koče do Resevne 2,5 uri, postanek na Resevni 2 uri, spust 1 uro – skupaj z odmori 5,5-6 ur.


Oprema:              planinski čevlji, priporočene pohodniške palice, ostala oprema primerna vremenskim razmeram.


Hrana:                  malica za na pot; na Resevni koča, ki slovi po najboljših štrukljih daleč naokoli.


Prijave:                do petka 5.10.2018,akontacijo 20€ lahko vplačate na TTR PD Nova Gorica odprt pri Abanki d.d.:  0510 0801 0759 426  (namen plačila: Akontacija plačila za izlet na Resevno, ime in priimek) ali na sedežu društva v času uradnih ur (tor in čet). Akontacija se vrača samo ob predložitvi zdravniškega potrdila. Veljajo prijave po vrstnem redu prijav (dan in ura).


Ocena stroškov:   (prevoz in vodenje z zavarovanjem) cca 30€, odvisno od števila udeležencev. Razliko nad akontacijo bomo poravnali na avtobusu.


Podrobnosti:        sestanek z udeleženci bo vtorek 09.10.2018ob 19. uri na sedežu PD Nova Gorica.


Ostalo:                Obvezno plačana članarina PZS za leto 2018, s seboj  vzemite osebni dokument, planinsko izkaznico s kartonom o plačani članarini in zdravstveno izkaznico.


Vreme:                 Izlet bo izpeljan tudi v primeru dežja


Organizator izleta: Marko Kodrič 041 537 041, Glavni vodnik: Marko Kodrič pomočnik vodnika: Simon Gorjup

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije