Login

Mladinski odsek

Lepo vabljeni na prvi izlet v tem šolskem letu na Slivnico

Mladinski odsek Planinskega društva Nova Gorica lepo vabi vse osnovnošolce od 2. razreda dalje na prvi planinski izlet v tem šolskem letu, ki bo v soboto, 8. 10. 2022. Odpravili se bomo na Slivnico (1114m)plečato goro nad prostranim Cerkniškim poljem. Njena izpostavljena lega sredi notranjskega kraškega sveta je že od nekdaj vzbujala domišljijo ljudi. Proglasili so jo za domovanje coprnic, ki so menda prihajale sem s hrvaškega Kleka. Lutka čarovnice na metli je tako še danes nekakšen zaščitni znak Slivnice. Z vrha hriba je lep razgled na Cerkniško jezero, Notranjsko podolje in okoliške planote. Tik pod vrhom je oskrbovan planinski dom. Hoje bo za 3 do 4 ure. Več informacij si lahko preberete spodaj in v prijavnici za izlet. Lepon vabljeni, da se nam pridružite na izletu!

Več informacij o izletu:

KDAJ: v soboto, 8. oktobra 2022

ODHOD: ob 8:00 iz avtobusne postaje pred Eda centrom (Delpinova ulica)

PRIHOD: predvidoma ob 16:00 na avtobusno postajo pred Eda centrom

PRISPEVEK: 15 €. V primeru, da se izleta udeležijo otroci iz iste družine, plača prvi otrok celotni znesek, vsak naslednji otrok pa je deležen 2€ popusta.

ZA KOGA: za učence od 2. do 9. razreda OŠ

OPREMA: Udobni pohodni čevlji, nahrbtnik, v katerega bomo spravili toplo jopico, vetrovko, rezervno majico, (kapo in rokavice), pijačo (voda, ne preveč sladek sok ali čaj), hrano, Dnevnik mladega planinca in vrečko za smeti (smeti vedno odnesemo v dolino). Oblecite se primerno vremenski napovedi.

PRIJAVE: Prijave zbiramo do četrtka 6. 10. 2022 oz. zapolnitve mest. Prijavnico pošljite vodnici Niki Horvat na nikaa.horvat@gmail.com ali 031 282 201. Plačilo izleta pa lahko poravnate na sedežu društva med uradnimi urami ali na dan izleta. Prijava in plačan izlet sta zagotovilo za prosto mesto na avtobusu. Za dodatne informacije mi lahko pišete ali kličete na prej omenjeno telefonsko številko ter mail. V primeru, da se izleta ne udeležite, vam denar vrnemo le v primeru opravičene odsotnosti (zdravniškega potrdila). Pridržujemo si pravico do odpovedi in spremembe izleta glede na vremenske razmere.

ČLANSTVO V PD: Članstvo v (kateremkoli) planinskem društvu je OBVEZNO. Članarino za leto 2022 lahko poravnate na sedežu društva PD Nova Gorica (Bazoviška ul. 4 – pod stadionom) v času uradnih ur (tor in čet, 15h-18h). Zaradi nečlanstva si pridružujemo pravico zavrnitve prijave. Članarina za osnovnošolske otroke je 8€, preverite še družinski popust.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije