Marmolada (3.343m) - ODPOVEDANA

Datum:
sobota, 23 Julij, 2022

"Sporočamo, da zaradi nastalih razmer na ledeniku Marmolada izlet odpade. Z vodnikom Markom Kodričem so se prijavljeni že dogovorili za alternativo. Hvala za razumevanje in srečno in varne poti"

PD NOVA GORICA vabi na planinski izlet na MARMOLADA (3.343m)

To je gora na katero se vsak rad vedno vrne, saj nas s svojo mogočnostjo in razgledi uspe znova in znova začarati. Za tiste, ki pa so si to lepotico do sedaj le od daleč ogledovali s sedežnic zimskega dopusta v Dolomitih pa je to enkratna priložnost, da ulovijo še tisto zadnjo malo zaplato največjega ledenika tod okoli, ki pa se na žalost poslavlja.

KDAJ: 23. 7. 2022

KJE: IZ PRELAZA FEDAIA

IME POTI: VIA FERRATA MARMOLADA

ZAHTEVNOST: ZELO ZAHTEVNA ZAVAROVANA PLANINSKA POT (C)

Iz Nove Gorice se bomo zapeljali  čez italijansko mejo, mimo Pordenona, Belluna, Agorda do prelaza Fedaia. Vožnja traja približno 3,5 ure, zato bo treba zarana na pot, da se poskušamo izogniti vsaj najhujši sončni pripeki. Pristop iz parkirišča nas bo peljal v smeri koče Pian dei Fiacconi. Od tam pa desno čez snežišča proti škrbini Forcella Marmolada. Sneg je v jutranjih urah še dokaj pomrznjen, zato bo potrebno za prečenje si nadeti dereze. Od tu pa se pot začne strmo vzpenjati po skobah in jeklenicah vse dokler ne dosežemo grebena. Proti vrhu strmina popusti in z leve strani se nam priključi navadna pot čez ledenik, katero bomo spoznali ob povratku. Na samem grebenu se nam odpre pogled tudi na južno stran gore, ki kaže svojo prepadno divjo steno, v kateri so se mnogi plezalci že dokazovali. Na vrhu nas bo pričakalo zavetišče, križ in seveda zaslužen počitek.

Izhodišče: Jezero Fedaia (2.098m)

Cilj: Punta Penia (Marmolada) (3.343m)

Višinska razlika ferrate: 450 m

Skupna višinska razlika: 1.500m

Čas hoje na vrh: 5 ur

Čas skupne hoje: 8 ur

Obvezna oprema: planinski čevlji, samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, dereze, cepin, zaščita proti soncu, sončna očala

Vodnik: Marko Kodrič (041 537 041)

Št. udeležencev: Število je omejeno na 8 udeležencev

Prevoz: V primeru 5-8 prijav kombi, v primeru 3-4 prijav lastni prevoz

Ocena stroškov: 200€ (v primeru 8 prijav znaša 25€/osebo, v primeru 5 prijav znaša 40€/osebo)

Prijave: Akontacija 25€ se poravnado ponedeljka 11. 07. 2022 na TRR PD Nova Gorica: SI 56 0400 1004 6570 756 odprt pri NKBM d.d. s Pripisom: »Ime, Priimek, MARMOLADA 2022«

Potrdila o plačani akontaciji, skupaj s svojimi podatki se pošlje na mail markokodric75@gmail.com.

Za prijavljene bo sklican informativni sestanek.

Ostalo: Obvezno plačana članarina PZS za leto 2022, s seboj na izlet je obvezno vzeti osebni dokument.

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58