Login

Vodniško izletniški odsek

Martinov pohod po Belokranjsko

Datum: 
sobota, 20 November, 2021

Vabimo vas na MARTINOV POHOD PO BELOKRAJNSKO, ki bo v soboto, 20. in nedeljo, 21. november 2021.

 

                           

                                          Mirna gora                                                                Izvir reke Krupe                               

 

Sobota, 20. november

Zbor udeležencev ob 06.00 uri pred zavarovalnico Triglav v Novi Gorici, ter avtobusna vožnja proti Novemu mestu in Semiču (postanek tudi pri stari vratarnici LETRIKE v Šempetru ob 06.15). Nadaljujemo peš hojo po lahki markirani poti na Mirno goro 1047 m (2- 3 h), postanek, okrepčilo v koči, razgled iz vrha. Sledi sestop po krožni poti nazaj do avtobusa. Nadaljujemo vožnjo proti Metliki, kjer si bomo ob poti ogledali še enega najlepših izvirov v Sloveniji, reke Krupe. Po prihodu v hotel dobrodošlica, namestitev, Martinova večerja in družabno srečanje. Prvi dan 4-5 ur hoje.

 

Nedelja, 21. november

Zajtrk. Sledi hoja po lahki markirani poti na Krašnji vrh 542 m. Okrepčilo, ogled razgleda iz razglednega stolpa. Sestop do vasi Radovica, kjer se bomo udeležili zanimive šaljive učne ure v osnovni šoli »Brihtna glava«. Polni znanja se bomo na kmečkem turizmu prepustili degustaciji Belokranjskih vin ter uživali v popoldanskem kosilu. Sledi še vožnja do Nove Gorice, predviden prihod v večernih urah. Skupaj drugi dan 4 ur hoje.

Prispevek za izlet je 110 eur (pri 35 udeležencih) in vključuje: avtobusni prevoz, dobrodošlica in Martinova večerja v hotelu, nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, udeležbo v šoli »Brihtna glava«, degustacijo vin in popoldansko kosilo na kmečkem turizmu , zavarovanje ter organizacijo in vodenje izleta. V hotelu je možnost koriščenja turističnega bona, kar se odšteje od prispevka.

Oprema primerna letnemu času za hojo po lahkih poteh. Zaželene so pohodniške palice.

Prijave z vplačilom akontacije (30 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno četrtka, 11. novembra, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Na izletu je potrebno upoštevati zahteve NIJZ.

Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE LETRIKA, zato je število udeležencev omejeno.

 

Vodita Darko Božič in Maja Kajzer. Dodatne informacije na gsm 051-814 912 (Darko).                                                                

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

10 Januar, 2022 - 08:50
4 Januar, 2022 - 17:27
16 December, 2021 - 11:52