Mladinski odsek

sobota, 15 December, 2012
Lokacija:
Uskovnica

Mladinski odsek društva vas vabi  na miklavževanje na Uskovnico.

Bliža se praznični zimski čas… čas razposajenega smeha, dišečih piškotov, zimskih vragolij, obdarovanj… Da bi ta čas obarvali malce planinsko, se nam pridruži na dvodnevnem miklavževanju na Planini Uskovnica. Kaj vse te na izletu čaka, pa naj ostane za zdaj še skrivnost. Lahko ti le zagotovimo, da ti ne bo žal, če boš zadnji izlet v tem letu preživel v naši družbi na malce drugačen način.

Dobimo se v soboto, 15. 12. 2012ob 7.15 na železniški postaji Nova Gorica. Vrnili se bomo v nedeljo, 16. 12. ob18.45 na železniško postajo Nova Gorica. Izlet je primeren za učence od tretjega razreda devetletke dalje.

PRISPEVEK: 35€ za člane in nečlane

OPREMA: planinska oprema (planinski čevlji, nahrbtnik, topla oblačila, vetrovka oziroma bunda, kapa in rokavice, natikači za po koči in bazenu, baterija oziroma naglavna svetilka). V primeru, da bo sneg, pa še gamaše (če jih imaš); rezervne hlače, spodnje perilo, nogavice,kopalke in brisačo (ne preveliko)… Ne pozabite tudi na Dnevnik mladega planinca.

Prenočili bomo v Planinski koči na Uskovnici, kjer bo organizirano pozno kosilo in lahka večerja (1.dan) ter zajtrk (2.dan) ter čaj. S seboj nesite sendvič in pijačo (ne preveč sladek sok ali čaj oziroma vodo).

PRIJAVE: prijave zbiramo do torka, 11. 12. 2012. Prijava in plačan izlet sta zagotovilo za prosto mesto na avtobusu. Prosimo, če mentorji poberete prijave in denar ter sporočite število udeležencev na telefon 031 649 610 (Urška). Za vse informacije lahko pokličete na navedeno številko. V primeru, da se izleta ne udeležite, vam vrnemo denar le v primeru upravičene odsotnosti.

DODATNE INFORMACIJE: Z vlakom se bomo odpeljali do Bohinjske Bistrice, nato pa z avtobusom do Srednje vasi. Do Planine Uskovnica je od tam približno dve uri hoje. V koči bomo preživeli ustvarjalno popoldne in večer, v kolikor bo sneg, bomo popoldan izkoristili za vragolije na snegu. Naslednji dan se bomo vrnili v dolino ter v Bohinjski Bistrici obiskali vodni park (KOPALKE!), nato pa se z vlakom vrnili domov. Izlet ni zahteven.