Login

Mladinski odsek

Nedeljski izlet mladinskega odseka na Kraški rob

V nedeljo, 6. februarja 2022 smo člani Mladinskega odseka izpeljali izlet na Kraški rob. Tam, kjer se sivo skalovje spogleduje z morjem in si roke podajata Kras ter Istra.

Zjutraj okoli osmih smo se  izpred Eda centra v Novi Gorici s kombijem odpeljali proti Črnemu Kalu. Po manj kot uri vožnje smo prispeli na parkirišče pri cerkvi nad Črnim Kalom, kjer je bil začetek naše pohodne poti. Najprej smo se povzpeli na črnokalsko utrdbo, kjer smo si ogledali ostanke ruševin. Nato smo pot nadaljevali po kraškem robu, tik nad pečinami med apnencem in flišem. Na poti smo občudovali vlake, ki so drveli pod nami. Otroci so z navdušenjem šteli vagone s tovorom, avtomobili... Na sredini poti smo naredili krajšo pavzo za malico in počitek. Nadaljevali smo do razcepa, kjer smo se spustili do vasi Podpeč. Tam smo občudovali istrsko arhitekturo in med potjo smo zagledali visok stolp, ki bdi nad vasjo. Pot je nato potekala med vinogradi, sadovnjaki in nasadi oljk do vasi Hrastovlje. Na zadnjem delu poti pa je začelo rositi. Med celotnim izletom nam je nagajala megla, ki nam ni dovolila, da bi lahko občudovali prelepe razglede do morja. Pot smo zaključili v Hrastovljah, kjer smo pojedli kosilo ob znameniti cerkvi. Tam nas je pričakal kombi, ki nas je pripeljal nazaj do Nove Gorice. Izleta se je udeležilo 8 otrok, mentorica in tri vodnice.

Nekaj fotografij pa si lahko ogledate tukaj. 

Zapisala: Nika Horvat

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41