Nočni Škabrijel 646m

sreda, 14 Februar, 2024
Lokacija:
Škabrijel

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vasv sredo, 14. 2. 2024 vabi na nočni pohod na ŠKABRIJEL 646m. Ostale podrobnosti si lahko preberete spodaj.

Datum odhoda:  sreda, 14. februar 2024.   Ura odhoda:16.30 h.   Ura prihoda:20.30 h.

Kraj odhoda: Osnovna šola Solkan (parkirišče)  Predvideno št. udeležencev: 4.

Vodnik: Stanislav Jablanšček.

Opis ture:
S parkirišča pri Osnovni šoli gremo pod mostom (obvoznica) in po 10m gremo levo po stezi do križišča, kjer nas kažipot usmeri na Kekec (strma). Ogledali si bomo lokacijo porušene cerkvice sv. Katarine in s parkirišča pri gostišču Kekec, nadaljujemo po asfaltirani cesti naprej. Na križišče gremo levo po mulatjeri in na naslednjem križišču desno. Po dobrih 10 minutah hoje smo zopet na asfaltu. Pri vodo hramu (pitna voda) je oznaka za Škabrijel levo, na makadamsko cesto, ki nas hitro pripelje do naslednjega križišča. Nadaljujemo desno navzgor, po vse slabši cesti, s katere se po nekaj minutah, v levo odcepi markirana peš pot. Prijetna pot, nas po krajšem vzponu pripelje na kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon. Kolovoz, ki se zložno vzpenja, se počasi spremeni v široko peš pot. Tej poti, ki se še naprej zložno vzpenja (izjema je 10 korakov dolg, strm vzpon), sledimo vse do vrha, na katerem stoji razgledni stolp.

Sestop:
Potekal bo z vrha večinoma po smeri pristopa ali po očiščeni MTB progi (nekdanja romarska pot) na izhodišče.

Potrebna pripravljenost udeležencev: primerna telesna pripravljenost, ustrezna psihična stabilnost.

Potrebne izkušnje udeležencev: poznavanje gibanja v lažjem kopnem svetu

Potrebna oprema: obvezno (čevlje s profilirano gumo, naglavna lučka oz. imeti morate proste roke), priporočam (nahrbtnik, topel napitek, energijsko ploščico, pohodne palice itd.)

Prijavnina: na parkirišču

Vabljeni!