Login

Vodniško izletniški odsek

Ostrež in Polšnik v Zasavskem hribovju - ODPOVEDAN

Datum: 
sobota, 16 November, 2019

Sporočamo, da je pohod ODPOVEDAN zaradi slabega vremena!

Planinsko društvo Nova Gorica v sodelovanju s Športnim društvom - Letrika vabi v soboto, 16. novembra na Ostrež in Polšnik v Zasavskem hribovju. Organiziran bo avtobusni prevoz. Prijave z vplačilom akontacije 15€ zbirajo na sedežu društva do torka, 12. novembra, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Veljajo samo prijave z vplačilom akontacije 15€. Akontacija se vrača samo ob predložitvi zdravniškega potrdila. Veljajo prijave po vrstnem redu prijav (dan in ura). Podroben opis ture preberite spodaj. Hoje 6 ur. Hrana iz nahrbtnika oz. po dogovoru. Vodil bo Oskar Birsa  041 656 626.

 

Tura: ZASAVJE – OSTREŽ 856 m in POLŠNIK

Datum: SOBOTA, 16. NOVEMBER 2019

Odhod: SOBOTA, 16. NOVEMBER 2019 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 6:00h, izpred vratarnice Mahle Letrika v Šempetru 6.10

Prevoz: avtobusni prevoz

Prihod: SOBOTA, 16. november - predvidoma okrog 20. ure

Opis poti: Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Ljubljane ob reki Savi do Litije in nato do Renk (254 m). S parkirišča začnemo hojo po asfaltni cesti, prečkamo most čez potok Šumnik in nadaljujemo skozi vas Renke, nato po stezi do vasi Ravne, pri zadnjih hišah v vasi pa zavijemo desno na nekoliko slabši makadamski cesti, nato po gozdni poti in pod vrhom po strmi stezi, ki je v mokrem vremenu precej spolzka. Vrh Ostreža je najvišja točka izleta (856 m) – višinska razlika 602 m. Po vrhom stoji cerkev Sv. Katarine (zavetnice »zdrave pameti«), kjer bomo več izvedeli o nesrečni ljubezni in čudežih, ki jih je opisal že Valvazor. Pot bomo nadaljevali po označeni poti »od cerkvice do cerkvice« in jo zaključili v prijetni gorski vasici Polšnik, kjer nas bo čakal avtobus.

Zahtevnost: lahka za planince s kondicijo.

Čas hoje:  vzpon na Ostrež - 1,50 ure, nadaljevanje 2,5 ur – skupaj z odmori 6 ur.

Oprema: planinski čevlji, priporočene pohodniške palice, ostala oprema primerna vremenskim razmeram.

Hrana: iz nahrbtnika – glede na dogovor na sestanku se lahko dogovorimo za enolončnico.

Ocena stroškov:  (prevoz in vodenje z zavarovanjem) cca 25 €, odvisno od števila udeležencev. Na povratku možnost dogovora za kosilo.

Prijave: do torka, 12.11. do 18. ure. Veljajo samo prijave z vplačilom akontacije 15 €. Akontacija se vrača samo ob predložitvi zdravniškega potrdila. Veljajo prijave po vrstnem redu prijav (dan in ura).

Podrobnosti: sestanek z udeleženci bo v torek, 12. 11. 2019 ob 18. uri na sedežu PD Nova Gorica.

Ostalo: Obvezno plačana članarina PZS za leto 2019, s seboj  vzemite osebni dokument, planinsko izkaznico s kartonom o plačani članarini in zdravstveno izkaznico.

Vodja izleta: Oskar Birsa 041 656 626

 

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije