Login

Mladinski odsek

Otroci so se v soboto povzpeli na Kokoš

V soboto, 18. marca je Mladinski odsek društva organiziral drugi izlet v tem letu. Odpravili smo se na Kras oziroma natančneje na mejo z Italijo - na Kokoš (670m). Na mejnem prehodu Lipica smo se od avtobusa odpravili peš po poti, ki vodi do koče. Vodnica Anja je na križišču izbrala strmo pot, ki smo ji seveda nasprotovali. Zakaj po strmi, če je na voljo položna? Po lažji okrepčitvi in dveh požirkih smo ji le sledili navkreber. Prišli smo do odprtega razgleda proti Tržaškem zalivu. Tudi strma pot se je izplačala. Hodili smo mimo kamnitih črk O - T - I - T. Otit se nam je zdelo nekam čudno, hitro pa smo le ugotovili, da si črke sledijo od zgoraj navzdol in tako sestavljajo ime Tito. Pri zadnji črki je tudi hrib prenehal in stopili smo po položnejši poti. Tik ob meji je vodila proti koči.
Pri koči smo si privoščili daljši počitek za malico in žigosanje knjižic. Sestopili smo proti vasi Lokev. Hitro smo dosegli dolino in se po ravnini odpravili nazaj k mejnem prehodu. Iz doline smo lahko videli, da smo naredili velik krog in brez težav prebrali tudi kamnite črke v pravem zaporedju. Pred avtobusom smo si privoščili še krajši počitek in pojedli zadnje sladke priboljške. Našega izleta pa še ni bilo konec. Prijazen šofer nas je nato odpeljal do Lipice, kjer so doma beli konji Lipicanci. Tam smo se sprehodili še do doline Marije Lurške. Izlet se je bližal h koncu, zato smo se odpravili nazaj proti avtobusu. Eni so sicer morali pot do doline opraviti dvakrat, saj so pozabili bundo. Z vsemi stvarmi in vsemi udeleženci smo se srečno vrnili v Novo Gorico. Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Program sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

Zapisala: Anja Brus

Objavila: Tina Mavrič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47