Login

Mladinski odsek

Planina nad Vrhniko (733m)

V soboto, 2. aprila 2016, nam je bilo vreme po dolgem času le naklonjeno, zato smo se odpravili na Planino nad Vrhniko (733 m), ki je za Vrhničane nekaj takega kot za Ljubljančane Šmarna gora - zaradi bližine in lahke dostopnosti je priljubljena izletniška točka, na katero vodi kar nekaj poti iz različnih smeri. Mi smo se nanjo povzpeli iz Vrhnike, po nekoliko strmejši poti čez Špico. Še prej smo pomalicali, da nam ni zmanjkalo energije za »grizenje kolen«. Na vrh smo prispeli v uri in pol, se okrepčali, požigosali planinske dnevnike, nato pa so se najpogumnejši (skoraj vsi) udeleženci v spremstvu vodnikov in mentoric povzpeli na 23 metrov visok razgledni stolp. Do kod vse jim je segel pogled, žal ne vem, saj me ni bilo med njimi. Ob povratku po lažji poti mimo bukve nas je toplo spomladansko sonce prav prijetno grelo.

Na izletu je bilo 71 otrok, 8 mentoric (Andreja, Anita, Klarisa, Lidija, Mateja, Sergeja, Sonja in Vanja) in 4 vodniki (Neža, Urška, Nika in Žan).

Neža Mahorčič

GALERIJA SLIK

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37