Login

Vodniško izletniški odsek

Pohodniška Istra (21.4. - 23. 4. 2023) - NI VEČ PROSTIH MEST

Datum: 
petek, 21 April, 2023
Lokacija: 
Istra

Čičarija je apnenčev venec na severu Istre. Iz preostale Istre izstopa po nadmorski višini in hladnejšemu podnebju. Je redko poseljena in razdeljena na manjši, slovenski del in večji, hrvaški. Najvišji vrh je Veliki Planik 1272m.

Učka je 20km dolg gorski greben. Razteza se nad Opatijsko riviero. Najvišji vrh Učke je Vojak, ki skupaj z razglednim stolpom meri 1401m in predstavlja najboljšo razgledno točko v Istri.

     

                                Pijana železnica                                                               Greben Učke                                                             

Petek, 21. April

Zbor udeležencev ob 05.45 uri pred zavarovalnico Triglav v Novi Gorici, ter odhod avtobusa ob 06.00. uri.  Vožnja s postankom pri stari vratarnici LETRIKE v Šempetru ob 06.10 uri in v Razdrtem ob 06.30 proti hrvaški z vmesnim postankom za jutranjo kavo.

Pohod mimo več naravnih zanimivosti , preko najvišjega vrha Čičarije do Poklona na Učki. Možnost vstopa in ogleda Centra za obiskovalce (vstopnina 7 eur) ali postanek v planinski kavarni. Prevoz do hotela, namestitev, večerja.  (5-6 ur hoje)

Hotel Kristal (4*) v Opatiji predstavlja sanje vsakega pravega ljubitelja morja. Zgrajen na sami obali, nad obalnim sprehajališčem Lungomare, ponuja edinstvene razglede, vonjave in zvoke kristalno čistega morja.

Sobota, 22. April

Zapeljemo se v Brseč in se povzpnemo na greben Učke. Ogledamo si naravno znamenitost, osvojimo enega od vrhov in se spustimo po drugi poti v dolino. Sprehod po atraktivni ''pijani progi''. Na vožnji proti hotelu se ustavimo še na razgledišču. Čas za kratek ogled Opatije, večerja, nočitev. (5 ur hoje)

Nedelja, 23. April

Zapeljemo se na Poklon, pohod po krožni poti na najvišji vrh, Vojak 1401m. Nadaljujemo do atraktivne soteske Vela Draga, v katero pridemo skozi tunel nekdanje železnice (svetilka!). Sledi vožnja proti Novi Gorici z vmesnim postankom za malico z avtobusa. (skupaj 4-5 ur hoje).

Predviden prihod v Novo Gorico v večernih urah.

 

   

                                                     Kanjon Vela Draga                                                  Vojak 1401m, vrh Učke                                                       

Prispevek za izlet je 190 eur (pri najmanj 35 udeležencih) in vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 2x nočitev v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, 2x večerja, zavarovanje, piknik pri busu ter organizacijo in vodenje izleta.(Doplačilo za enoposteljno sobo 15 eur na dan).

Opremaprimerna letnemu času, zaželene so pohodniške palice, svetilka, zaščita proti soncu in vetru, kopalke, rezervna oblačila.

Hrana: zajtrk in večerja v hotelu, ostalo iz nahrbtnika ali v gostinskih objektih ob poti.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (50 eur)sprejemamo na sedežu društva do vključno četrtka, 9. februarja, oz. do zasedenosti prostih mest, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Zaradi rezervacije v hotelu za kasnejše prijave ne garantiramo iste cene prispevka za izlet.

Izlet bo ob vsakem vremenu.

Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE LETRIKA, zato je število udeležencev omejeno.

Prednost pri prijavi imajo člani PD Nova Gorica.

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič. Dodatne informacije na gsm 041 706 362 (Maja).

      

Opatija – panorama                                                     Veliki Planik 1272m

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47